Van’da Serebral Palsi Hastası İki Kız Kardeşe Yardım Kampanyası

Van'ın İpekyolu ilçesinde ikamet eden Şahin ve Zeynep Gültekin'in kızları Elif Eylül (17) ve Gülperi Gültekin (15), serebral palsiyle mücadele ediyor.

Aile, kızlarının iyileşmesi için birçok tedavi yöntemi denemiş ancak başarılı olamamış. Denizli Pamukkale Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olma umuduyla İpekyolu Van Anadolu Lisesi'nden yardım talebinde bulunmuş.

Okul Müdürü Dilaver Dindar, kimya öğretmeni Ozan Sağır ve rehberlik öğretmeni İrem Miray Balcı tarafından başlatılan yardım kampanyası sayesinde, Elif Eylül'ün ilk ameliyatı gerçekleştirilmiş.

Öğretmen ve öğrenciler şimdi de Elif Eylül'ün ikinci ameliyatı ve Gülperi'nin ameliyatının finansmanını sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Baba Şahin Gültekin, kızlarının eğitim gördüğü okulun gösterdiği özveriden dolayı minnettar olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimiz kızlarımıza evde eğitim veriyor ve onların iyileşmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. İki kızımın da ameliyat olması için herkesin desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Okul Müdürü Dindar ise, iki kız kardeşin serebral palsiyle doğmasının aile için büyük bir zorluk olduğunu vurgulayarak, "Öğretmen ve öğrencilerimiz bu zor durumda aileye destek olmak için seferber oldu. Kampanyadan elde edilen bağışlarla Elif Eylül'ün ilk ameliyatı gerçekleştirildi. Kızlarımızın ikinci ameliyatları için de gereken parayı toplayabilmemiz için herkesin desteğine ihtiyacımız var." dedi.

Kampanyanın öncülerinden kimya öğretmeni Sağır, "Öğrencilerimizin de büyük bir özveriyle harçlıklarını bağışladıkları bu kampanyada, Elif Eylül'ün ilk ameliyatını gerçekleştirdik. Şimdi sıra ikinci ameliyatında ve Gülperi'nin ameliyatında. Herkese desteğe çağrıda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Ameliyat için kampanya başlatan öğretmen ve arkadaşlarına teşekkür eden Elif Eylül, iyileşip okula gitmeyi çok istediğini söyledi.

Kaynak: AA / Mesut Varol - Güncel

Elif Eylül Ameliyat İpekyolu Eğitim Sağlık Güncel van

"
Benzer Videolar