Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) eğitim gören 21 yaşındaki öğrenci Rojin Kabaiş'in yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmasıyla ilgili arama çalışmaları 4. gününde devam ediyor.

Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurttan akşam yemeğinden sonra çıkmış ve bir daha geri dönmemişti. Telefonla da ulaşamayan arkadaşları durumu 28 Eylül Cumartesi günü öğlen saatlerinde polise bildirmişlerdi.

Polisin yaptığı soruşturmada Kabaiş'in 27 Eylül akşamı Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamak için gideceğini söylediği ancak arkadaşının bu teklifini kabul etmediği ortaya çıktı. 28 Eylül günü Kabaiş'in arkadaşlarının Van Gölü sahilinde yaptığı aramada cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuştu. Telefon incelemek üzere polis ekiplerine teslim edildi.

Annesine ise markete su ve kek almaya gideceğini söylediği öğrenci Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Van Gölü sahilinde Çevik Kuvvet polisleri, polis atlı birlikleri, göl üzerinde ise jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri tekne ve botlarla arama yapıyorlar. Aramalarda jandarmaya ait su üstü radar cihazı da kullanılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güvenlik 3-sayfa Eğitim Güncel Van

Benzer Videolar