Van’da Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş'in (21) Van Gölü'nde kaybolduğu ve aramaların devam ettiği bildirildi.

Cuma akşamı arkadaşlarına sahile çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyen Kabaiş'ten haber alınamayınca, arkadaşları dün sabah sahile gidip öğrenciyi aradılar. Ancak sadece Kabaiş'in cep telefonu ve kulaklığı bulundu.

Olay üzerine Van Gölü Grup Komutanlığı, Van Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri bölgeye yönlendirildi ve arama çalışmaları başlatıldı.

"Kurbağa adamlar" su altı görüntüleme cihazları ve botlarla hem gölün derinliklerinde hem de kıyı bölgelerinde yoğun bir şekilde Kabaiş'i arıyorlar.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Kayıp öğrencinin babası Nizamettin Kabaiş, kızının Çarşamba günü Van'a geldiğini ve yurda yerleştirildiğini söyledi.

Kabaiş, "Kızım kaybolmadan önce annesi ile konuşuyor, markete gideceğini söylüyor. Annesi, yurda geç kalmaması için uyarıyor. Kızım sahile gidiyor orada bankta oturuyor. Sahile indiğinde kameranın görüş açısından çıkıyor. Annesi ve oda arkadaşı ulaşmaya çalışıyor fakat ulaşamıyor. Kızım gece yurda giriş yapmamış. Bunun hemen fark edilip bildirilmesi gerekiyordu. Kızımın telefonu, kulaklığı, suyu ve keki sahilde görülmüş. Maalesef kameralar sahil kısmını çekmiyor. Arama çalışmaları devam ediyor. Polis memurları her yeri arıyor." dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sahil Güvenlik Yerel Haberler 3-sayfa Eğitim Güncel van

Benzer Videolar