Vanda Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kaybolduğu olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 27 Eylül akşamı yurttan ayrılırken güvenlik kameraları tarafından görüntülenen Rojin, sonrasında kayıplara karıştı.

Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurdunun yemekhanesinde akşam yemeği yedikten sonra dışarı çıktı. Telefonla ulaşamayan arkadaşları, Rojin'in kaybolduğunu fark ederek 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise bildirimde bulundu. Rojin'in 27 Eylül akşamı Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği ve beraber gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise bu teklifi reddettiği öğrenildi.

POLİS HELİKOPTERİ DE ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILIYOR

Rojin'in arkadaşları, 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su buldular. Yüksek güvenlikli telefon da incelenmek üzere polise teslim edildi. Olaydan sonra başlatılan arama çalışmaları, polis, jandarma sahil güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin katılımıyla 13. gününe ulaştı. Gölde tekne ve botlarla, karada da polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama ekiplerinin yaptığı aramalara polis helikopteri de destek veriyor.

Tüm Güvenlik Kamerası Kayıtları İnceleniyor

Rojin'in kaçma veya kaçırılma olasılığını da değerlendiren ekipler, kentin tüm MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bu incelemeler sırasında Rojin'in 27 Eylül akşamı saat 18.30 sıralarında kaldığı yurttan ayrıldığı anlara ait görüntüler elde edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İskele ve Bardakçı Mahallesi sahil kesiminde yoğunlaşan arama çalışmaları devam ederken, Hayata Bir Dokunuş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HADAK) gönüllü ekipleri de sahil bandındaki metruk yapılar, sazlık alanlar ve evlerin bahçelerini detaylı olarak arıyor. Çalışmalarda, yandan taramalı sonar ile su üstü radar cihazları da kullanılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Haberler Güvenlik Jandarma 3-sayfa Eğitim Güncel Polis Eylül Van

"
Benzer Videolar