Van’da Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğrenim gören Rojin Kabaiş'in (21) 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta kaybolduğuna dair güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Arkadaşları 28 Eylül'de, Kabaiş'e telefonla ulaşamayınca polise başvurdu. Kabaiş'in 27 Eylül akşamı saat 18.30'da Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini, yanına gelmesini istediği arkadaşının ise reddettiği öğrenildi.

POLİS HELİKOPTERİ DE DESTEK VERİYOR

Rojin'in arkadaşları, 28 Eylül günü Van Gölü Sahili'nde onun cep telefonunu, kulaklığını, kekini ve su şişesini buldu. Telefonun yüksek şifreleme özelliği nedeniyle incelenmek üzere polise teslim edildi. Kabaiş'i bulmak için başlatılan arama çalışmaları, 13. gününe ulaştı. Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve gönüllülerden oluşan ekipler, gölde tekne ve botlarla, karada da yoğun bir şekilde arama yapıyor. Arama çalışmalarına polis helikopteri de destek veriyor.

TÜM KAMERA KAYITLARI TARANIYOR

Ekipler, Rojin'in kaçma veya kaçırılma ihtimalini de göz önünde bulundurarak şehrin tüm MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, Rojin'in 27 Eylül akşamı saat 18.30'da kaldığı yurttan ayrıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri tespit edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İskele ve Bardakçı Mahallesi sahil kesiminde arama çalışmaları yoğunlaştırılırken, Hayata Bir Dokunuş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HADAK) gönüllü ekipleri de sahil bandındaki metruk binaları, sazlık alanları ve ev bahçelerini detaylı bir şekilde inceliyor. Arama çalışmaları sırasında yandan taramalı sonar ve su üstü radar cihazları da kullanılıyor.

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ-Gülay KUYUCU/VAN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Haberler Jandarma Güvenlik 3-sayfa Eğitim Güncel Polis Van

"
Benzer Videolar