Üsküdar’da Kuru Yük Gemilerinin Çarpışma Anı ve Kurtarma Operasyonu

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar açıklarında meydana gelen iki kuru yük gemisinin çarpışması sonrasında, olay yerine sevk edilen Kurtarma-5 Römorkörü Kaptanı Aycan Aksoy, yaşananları anlattı.

İki geminin çarpışması sonucunda, gemilerden biri sarsıldı ancak devrilmedi. Diğer geminin dümeni kilitlendi ve kıyıya doğru sürüklenmeye başladı. Olay yerine, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri ve kurtarma römorkörleri sevk edildi. Her iki gemide de hasar meydana gelmişti.

"Gemiye müdahalede bulunduk"

Kurtarma-5 Römorkörü Kaptanı Aycan Aksoy, olayı şöyle anlattı: "İstanbul Boğazı Paşa Limanı'nda başka bir gemi için refakat hazırlığı yapıyorduk. Telsiz görüşmelerinde, iki geminin tehlikeye düşeceğini anlayınca, gemi personeline ivedilikle acil kalkış talimatı verdik. Üç dakika içinde iskeleden ayrıldık ve gemilerin çarpıştığını gördük. Yük gemisinin kıyıya doğru sürüklenmesi üzerine hemen harekete geçtik. Pilotun talimatıyla, gemiye sol orta tarafından tam yolla müdahalede bulunduk. Üsküdar sahiline doğru ilerleyen gemiyi kurtarma operasyonu ile sahilden uzaklaştırdık. Daha sonra, her iki gemiyi emniyetli bir şekilde Ahırkapı demir bölgesine kadar refakat ederek demirledik. Görevi tamamladık ve dönüşümüze geçtik. Can güvenliğine zarar gelmemesi ve görevimizi yerine getirmemiz bizi mutlu ediyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Operasyon istanbul Üsküdar

Benzer Videolar