Üniversite hayalinden hiç vazgeçmedi, 54’üncü yaş gününde bölüm birincisi olarak mezun oldu

Ankara'da yaşayan Hafize Çesner, 30 yıl sonra hayalini gerçekleştirerek Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünü kazandı ve 54'üncü yaş gününde bölüm birincisi olarak mezun oldu.

Lise mezunu olan Çesner, üniversiteye gitme hayalini ertelemek zorunda kalmıştı. Ancak 30 yıl sonra, çevresinin desteğiyle üniversite sınavına girmeye karar verdi ve Ankara Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünü yüzde 50 burslu olarak kazanmayı başardı.

4 yıllık üniversite hayatı boyunca ailesini ve sosyal yaşantısını ihmal etmeyen Çesner, derslerinden hiç vazgeçmeyerek genç öğrencilere ilham verdi. 54 yaşında lisans eğitimini 3,69 ortalama ile tamamlayan Çesner, bölüm birincisi ve yüksek şeref öğrencisi ünvanını kazandı. Eşinin ve çevresinin desteğini her zaman hissettiğini belirten Çesner, üniversite hayalini ertelemiş herkese hayallerinin peşinden gitmeyi tavsiye etti.

İHA muhabirine yaptığı açıklamada Çesner, erkek egemen bir ailede büyüdüğünü ve kız çocuklarının eğitiminin önemsiz görüldüğünü belirtti. "Tembellik etmişim ve okumayı tercih etmemişim," dedi. Evlilik ve annelik hayatına odaklanan Çesner, yıllar sonra üniversite hayalini gerçekleştirme şansına sahip oldu.

Çesner, üniversiteyi kazandığında çok mutlu olduğunu ve 4 yıllık eğitim süresince derslerine büyük bir titizlikle çalıştığını belirtti. Hocaları ve genç öğrencilerle sıcak ilişkiler kurduğunu ve hiçbir iletişim sorunu yaşamadığını ifade etti. Üniversite eğitimi boyunca okul hayatına öncelik verdiğini, ancak ailesini ve ev işlerini de ihmal etmediğini belirtti. Eşinin her zaman yanında olduğunu ve kendisine destek olduğunu söyledi.

Çesner, bölüm birincisi olarak mezun olmanın müthiş bir duygu olduğunu ve başarının çok güzel bir şey olduğunu belirtti. Genç öğrencilere sürekli çalışmanın ve azim göstermenin önemini vurguladı. Üniversite hayatının kendisine iletişim ve kişisel gelişim anlamında çok şey kattığını ve bu bilinçle 18 yaşına dönmeyi çok istediğini söyledi.

Üniversite eğitimini tamamlamayan herkese mutlaka üniversite bitirmeleri gerektiğini tavsiye eden Çesner, üniversitenin insana çok şey kattığını ve her yaşta insan için önemli olduğunu vurguladı. Zorlandığı zamanlar olduğunu ve eğitim hayatını bırakmayı düşündüğünü ancak çevresinin desteğiyle devam ettiğini belirtti.

Dr. Öğretim Üyesi Erhan Konuk, öğrenmenin yaşının olmadığını ve Çesner'in öğrenme azmine, ilgi ve alakasına dikkat çekti. Konuk, Çesner'in arkadaşlarına olan ilgisi ve olumlu enerjisinin diğer öğrenciler için de ilham verici olduğunu belirtti.

Halkla İlişkiler Reklamcılık ankara Yerel

Benzer Videolar