Ümit Özdağ, Sağlık Bakanı’na istifa çağrısında bulundu "Ölen bebekler rüyanıza giriyor mu?"

İstanbul'da yeni doğan bebeklerin anlaşmalı hastanelere yönlendirilmesiyle kazanç sağlayan ve ihmal nedeniyle bebeklerin ölümüne yol açan bir çete skandalı, Türkiye'nin gündemine oturdu. 12 bebeğin ölümünden sorumlu "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasının başlatıldığı dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ihmal suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Siyasi partiler ve vatandaşlar, Memişoğlu'nun istifa etmesini talep etti.

"BEBEKLERİMİZİ TABUTLARDA DEĞİL ANNELERİNİN KUCAKLARINDA İSTİYORUZ"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak "Ölen bebekler gece rüyanıza giriyor mu? Bebeklerin kul hakkını yemek nasıl oluyormuş? Bu olayların siyasi sorumlusu yenisiyle eskisiyle sağlık bakanlarıdır." şeklinde konuştu ve Memişoğlu'nun istifa etmesini talep etti. Parti, Memişoğlu'nun istifasını talep eden bir sosyal medya kampanyası başlattı. Parti resmi hesabından, "Bebeklerimizi tabutlarda değil annelerinin kucaklarında istiyoruz diyorsanız siz de bize katılın" çağrısı yapıldı. Özdağ da sosyal medya hesabından "12 bebeğimizin hastanelerde öldürülmesinin siyasi sorumluluğu Sağlık Bakanına aittir" diyerek kampanyayı destekledi.

Ümit Özdağ, Sağlık Bakanı'na istifa çağrısında bulundu Kaynak: Haberler.com / Özge Çağıl Sütçü - 3.Sayfa

İl Sağlık Müdürlüğü Yenidoğan Çetesi Kemal Memişoğlu Zafer Partisi Sağlık Bakanı Ümit Özdağ Yenidoğan Politika İstanbul Türkiye 3-sayfa Güncel Sağlık Hukuk Bebek

"
Benzer Videolar