Uluslararası hava yolu şirketleri, Orta Doğu başkentlerine uçuşları askıya almaya devam ediyor | Dış Haberler

Uluslararası hava yolu şirketleri, İsrail ile Hizbullah arasında büyüyen savaşa ilişkin artan güvenlik endişeleri nedeniyle Orta Doğu'daki havalimanlarına gidiş-dönüş uçuşlarını askıya almayı sürdürüyor. Lufthansa, Wizz Air ve British Airways Tel Aviv ve Amman'a uçuşları askıya aldı.

Wizz Air, Tel Aviv ve Amman arasındaki uçuşlarını bugün geçici olarak askıya aldı. Bu bilgi Haaretz gazetesinden geldi.

British Airways da Tel Aviv ve Amman seferlerini iki günlüğüne durdurma kararı aldı.

Lufthansa, İsrail'e ve İsrail'den yapılan uçuşlarını 14 Ekim'e kadar iptal edeceğini açıkladı. Bu karar, Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings gibi Lufthansa grubunun diğer şirketleri için de geçerli.

Haaretz'e göre, İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü, Ben Gurion Havalimanı'nın normal şekilde işlediğini ve hiçbir uçuşun başka ülkelere yönlendirilmediğini belirtti.

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL), İsrail'deki son olaylar ve güvenlik endişeleri nedeniyle Bakü-Tel Aviv seferlerini durdurduğunu duyurdu.

Yediot Ahronot gazetesi, Macaristan ve İspanya'nın Iberia hava yolu şirketinin İsrail'e yapılan uçuşları güvenlik gerekçesiyle askıya aldığını bildirdi.

Birçok uluslararası hava yolu şirketi, özellikle Türk Hava Yolları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Havalimanı'na uçuşlarını durdurdu.

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında 492 kişi öldü

İsrail ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 492 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların 35'inin çocuk, 58'inin kadın olduğunu açıkladı. Saldırılarda ayrıca 1645 kişi yaralandı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru yoğun bir göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı ise İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen vatandaşların barınması için ülkenin güneyindeki okulların açıldığını bildirdi.

Benzer Videolar