TUSAŞ saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan’ın cenazesi toprağa verildi

TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine düzenlenen terör saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan'ın cenazesi, ailesi, dostları ve yetkililerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Saldırıda hayatını kaybeden Arslan'ın cenazesi, Kazan Devlet Hastanesi morgundan alınarak, taksi meslektaşlarının eşliğinde evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından, cenaze namazı kılınmak üzere Merkez Ulu Cami'ye taşındı.

Arslan'ın eşi, babası, annesi ve yakınları taziyeleri kabul ederken, öğle vakti düzenlenen cenaze namazına yoğun bir katılım oldu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve bazı milletvekilleri, şehit Arslan'a son görevlerini yapmak için camiye geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, saldırıyı kınayarak, "Devletimize, vatanımıza, milletimize düşmanlık edenler bilsinler ki, 'Onlar size tuzak kurarlar, Allah onların tuzaklarını bozucudur.' İnşallah Cenab-ı Hakk'ın milletimize vermiş olduğu güç ve kuvvetle, birlik ve beraberlikle, dayanışma ve yardımlaşma ile bütün düşmanların tuzaklarını bozmak milletimize nasip olacaktır inşallah." dedi.

Erbaş, "Bu birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece hiçbir saldırı bizi yolumuzdan döndüremez. Milletimizin, gençlerimizin geleceğiyle ilgili devletimizin yapmış olduğu çalışmaları, heyecanımızı hiçbir zaman durduramazlar. Savunma sanayimize yapılan bu saldırıyı devlet olarak, millet olarak lanetledik. Şehitlerimize rahmet olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Cenaze namazı sırasında fenalaşan şehidin eşi Gülay Arslan'a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin Adil, Abdurrahman ve Gül Amine Eslem adında 3 çocuğunun olduğu öğrenildi.

Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehit Murat Arslan'ın cenazesi, Kahramankazan Şehitler Mezarlığı'na defnedildi.

Yerel Haberler Güvenlik Politika Güncel ankara Terör

Benzer Videolar