TUSAŞ saldırısında kullanılan silahlar tek bir örgütü işaret ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine, dün saat 15.25'te 06 JMT 07 plakalı bir araçla iki terörist geldi. Kadın teröristin de yer aldığı bu saldırganlar, araçta kısa bir süre bekledikten sonra nizamiyeden çıkanlara ateş açtılar.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ KENDİNİ PATLATTı

Güvenlik görevlileriyle çatışma yaşayan teröristler, nizamiyeyi geçerek tesise girdiler. Kadın terörist el bombasıyla kendini patlattı. Diğer terörist ağır silah ve el bombasıyla tesisin içine ilerledi. Saldırı sonrası tesis personeli sığınaklara yönlendirildi. Bölgeye Jandarma ve Polis Özel Harekât ekipleri sevk edildi. Yerleşkeye giren ikinci terörist de bir süre devam eden çatışmanın ardından öldürüldü. Teröristlerin saldırı öncesi bölge keşfi yaptığı ve TUSAŞ'a yönelik planlı bir saldırı gerçekleştirdikleri tespit edildi.

BAKAN YERLİKAYA PKK'YI İŞARET ETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaralıları ziyaret ettiği sırada yaptığı açıklamada, "5 şehidimiz, 2'si ağır 19 yaralımız var. 2 terörist ölü ele geçirildi. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Saldırı şekli ve görüntülerin incelemesine baktığımızda ilk değerlendirmemiz teröristlerin PKK'lı olduğu yönünde" dedi.

SAVUNMANIN OMURGASI

1973'te kurulan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli imkânlarla geliştirilen hava platformlarıyla Türk savunma sanayinin omurgasını oluşturuyor. 5. Nesil Milli Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET, Taarruz Helikopteri T129 ATAK, Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY ve insansız hava araçları ANKA ile AKSUNGUR, TUSAŞ'ın bünyesinde geliştiriliyor. 4 milyon metrekare açık, 710 bin metrekare kapalı alanda 6 bin 500'ü aşkın mühendis ve yaklaşık 16 bin çalışanı bulunan TUSAŞ, Türkiye'nin teknoloji merkezi konumunda ve havacılık, uzay ve savunma sanayisinde küresel bir oyuncu olarak 'Defense News Top 100' listesinde 50. sırada yer alıyor.

"YARALILARDAN 7'Sİ ÖZEL HAREKAT"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren yaralılardan 7'si özel harekattan. Onlar da ailelerine kavuşacaklarına inanıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel" dedi.

"BİRİNİN DURUMU AĞIR"

Sağlık Bakanı Memişoğlu ise, "Yaralılardan 3'ünü taburcu ettik. 1'inin durumu ağır, diğerlerinin de tedavileri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında yaralananları Etlik Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Hastane önünde yaptığı açıklamada, "Bunun sıradan bir terör saldırısı olmadığının altını çizmemiz lazım. Millet olarak bundan sonra fevkalade bir dikkatle bundan sonraki süreci takip etmemiz ve milli birlik ve beraberlik içerisinde bu saldırının şifrelerini de çözerek yolumuza devam etmemiz lazım" dedi.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısında şehit olanların kimlikleri açıklandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda TUSAŞ'ta görevli makine mühendisi Zahide Güçlü, kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, çalışan Hasan Hüseyin Cambaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan'ın şehit olduğu belirtildi.

EŞİNİN GÖNDERDİĞİ ÇİÇEĞİ ALMAMA GİDERKEN ŞEHİT OLDU

Şehit mühendis Zahide Güçlü (37)'nün bugün doğum günü olduğu ve eşinin kendisine çiçek gönderdiği öğrenildi. Güçlü, çiçeği almak için nizamiyeye giderken terör saldırısının ortasında kaldı. Yaralanan Güçlü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

TUSAŞ saldırısında kullanılan silahlar tek bir örgütü işaret ediyorKaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

İçişleri Bakanı Kahramankazan Güvenlik 3-sayfa Güncel Ankara TUSAŞ Terör Uzay PKK

"
Benzer Videolar