DOLAR 34,1159 0.28%
EURO 38,1597 0.25%
ALTIN 2.868,681,41
BITCOIN 21567250.40791%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türkiye’nin ilk kadın beyin cerrahı Aysima Altınok son yolculuğuna uğurlandı
6 okunma

Türkiye’nin ilk kadın beyin cerrahı Aysima Altınok son yolculuğuna uğurlandı

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:45
Türkiye’nin ilk kadın beyin cerrahı Aysima Altınok son yolculuğuna uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü beyin cerrahı ve Türkiye’nin ilk kadın beyin cerrahı Aysima Altınok, 95 yaşında hayatını kaybetti. Altınok’un cenazesi, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Beyin ve sinir cerrahisine yaptığı önemli katkılarla tanınan Aysima Altınok, uzun yıllar boyunca mesleğini icra etti. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen bir törenin ardından, Altınok’un cenazesi için Zincirlikuyu Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, Altınok’un ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı. Altınok’un cenazesi, öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN BEYİN CERRAHI

1929 yılında Erzincan’da dünyaya gelen Aysima Altınok, 1952 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1959 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesi’ndeki asistanlığının ardından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı unvanını aldı. 30 yılı aşkın bir süre boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde görev alan Altınok, birçok yurt dışı yayınına imza attı. Ayrıca, Türkiye ve dünyanın önde gelen nöroşirürji ve cerrahi dernekleri ile çeşitli STK’larda önemli görevler üstlendi. Altınok, özellikle kız çocuklarının eğitimine yönelik birçok çalışmaya da öncülük etmişti.

img

Paranın patronundan gelen açıklamada, asgari ücrete ara zam sorusuna dikkat çeken yanıtlar yer alıyor.

img

Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda İBB’yi kimin yöneteceği konusunda merak edilen soruya net bir yanıt geldi: Hazırım.

img

94 yıl önce şampiyon olan takımın kupası, havada kaldırılırken yüksek gerilim hatlarına takıldı ve faciadan kıl payı kurtuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Zincirlikuyu Türkiye Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP