Türkiye'den, ABD'nin GKRY'ye silah ambargosunu kaldırma kararını yeniden uzatmasına ilişkin açıklama | Dış Haberler

ABD, Eylül 2020'de GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma yönünde aldığı, 2022'de kapsamını genişlettiği ve 2023'te uzattığı kararı, 1 Ekim 2024 itibarıyla bir yıllığına yeniden uzatacağını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı konu hakkında açıklama yaptı

ABD'nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu bir kez daha uzatma kararı, Türkiye'nin tepkisine yol açtı. Dışişleri Bakanlığı, bu kararın adadaki silahlanmayı artıracağını ve bölgedeki hassas dengeyi bozacağını vurgulayan bir açıklama yayınladı.

Bakanlık, ABD'nin 2020 yılında GKRY'ye yönelik silah ambargosunu kaldırdığını, 2022'de bu kararı genişlettiğini ve 2023'te uzattığını hatırlattı. 1 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu yeni uzatma kararı, Türkiye'nin kaygılarını artırdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, ABD'nin bu kararına dair kaygılar dile getirildi ve GKRY'nin artan silahlanma faaliyetleri karşısında KKTC'nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini güçlendirmek için gerekli adımları atacağı belirtildi.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar