Türkiye Tenis Federasyonu ve Türk Kızılay Sosyal Sorumluluk Protokolü İmzaladı

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ile Türk Kızılay arasında, hayati önem taşıyan bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, kan bağışı, ilk yardım, gönüllü yönetimi ve eğitimi gibi alanlarda ortak çalışmaların yürütülmesini hedefliyor.

TTF Ankara Tenis Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen imza törenine, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, TTF Başkan Vekili Ayda Uluç ve Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can katıldı.

Cengiz Durmuş, konuşmasında Türk Kızılay gibi köklü bir kurumla ortak çalışmanın yaşamı kolaylaştıracağına ve gönüllük esasını güçlendireceğine vurgu yaptı.

Tenisin her kesimden insana ulaştırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Durmuş, bu hedeflerine ulaşmak için kurumlar, kuruluşlar ve yönetimlerle iş birliklerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

"Türk Kızılay sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insanlığa hizmet ediyor," diyen Durmuş, "Bu köklü kuruluşla birlikte çalışabilmekten onur duyuyoruz. TTF olarak sosyal sorumluluğa büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin yardımseverlik yoluyla mutluluk bulmalarını istiyoruz." dedi.

Durmuş, ilk yardım eğitiminin önemine değinerek, "Olağanüstü durumlarda anında müdahale edebilmek için her ilde, ilçede ve mahallede antrenörlerimiz, hakemlerimiz ve sporcularımız olacak. Kortta yaşanan sakatlıklara müdahale etmekle kalmayıp, olağanüstü durumlarda da gönüllü yardım erleri olarak hizmet vereceğiz." şeklinde konuştu.

Durmuş, bu iş birliğiyle sürdürülebilir yardımlaşmanın gururunu yaşayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Türk Kızılay'ın sağlık alanına olan bağlılığını vurgulayarak, kuruluşun hekimler tarafından kurulduğunu ve sağlığın her zaman öncelikli olduğunu belirtti.

Yılmaz, bağışçılarla hastalar arasında köprü görevi üstlendiklerini ve kanı en güvenli şekilde taşıdıklarını anlattı. İlk yardım alanında IFRC akreditasyonunu aldıklarını hatırlatan Yılmaz, bu sayede dünyanın farklı ülkelerinde eğitimler verdiklerini belirtti.

"Amacımız, ilk yardım eğitimlerini yaygınlaştırmak. Geçen yıl 700.000'den fazla ilk yardım eğitimi verdik. Stratejik planımız doğrultusunda bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz," diyen Yılmaz, "Sağlıklı ve uzun bir yaşam için fiziksel aktiviteyi teşvik etmek, tüm spor alanlarını desteklemek ve bu tür iş birliklerine açık olmak bizim için önemli. TTF'ye bu projeyi bizimle başlattıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, konuşmalarının ardından iş birliği protokolünü imzaladı.

İmza töreninin ardından Durmuş ve Yılmaz, yeni tenis tesisinde tenis oynadı.

Protokol kapsamında federasyon üyelerine yönelik kan ve kök hücre bağışı kampanyaları düzenlenecek, sporcular ve 700 antrenör ilk yardım eğitimlerinde aktif rol alacak ve olağanüstü durumlarda Kızılay ile koordineli çalışma sağlanacak.

Kızılay Türkiye ankara Tenis Spor

Benzer Videolar