Türkiye Kök Hücre Merkezi’nden Bağış Çağrısı: ‘İnsan İçin Her Zaman Umut Var’

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Türkiye Kök Hücre Merkezi (TÜRKÖK), 41. kök hücre naklini başarıyla gerçekleştirdi. Bu önemli adım, hastalara umut ışığı olmuş ve herkesi bağışçı olmaya teşvik etmiştir.

Merkez, 11 aylık bir sürede 62 donör taraması gerçekleştirdi. 27 yaşındaki Anıl Uludoğan, 41. kök hücre bağışçısı olarak, "Bağışçı oldum, her zaman insan için umut vardır" diyerek duygularını ifade etti.

İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Sude Hatun Aktimur, kök hücre naklinin detaylarını paylaştı. Merkezin Mart 2023'te açılan aferez ünitesi sayesinde, hasta için gerekli kök hücreler, kolundan kan alınarak kolaylıkla sağlanabiliyor. Doç. Dr. Aktimur, "Kızılay'a giderek bir tüp kan vermeniz yeterlidir" dedi. Bu sayede, doku grubunuzun bankaya kaydedilmesi sağlanacak ve ihtiyaç halinde kök hücreleriniz, hastalara ulaştırılacak.

Anıl Uludoğan, bağış kararı alma sürecini anlatırken, "Hem benim için hem de karşı taraf için çok iyi bir şey olduğunu söylediler" dedi. O, herkesi kök hücre bağışında bulunmaya teşvik ederek, "Her zaman bir insan için umut vardır" diye ekledi.

TÜRKÖK, Karadeniz Bölgesi'nde kök hücre nakli hizmeti veren tek merkez olma özelliğine sahip. Lenfoma ve lösemi gibi hastalıklar için büyük bir umut olan kök hücre nakli, binlerce hastanın hayatını kurtarma potansiyeline sahip. Şu anda 2-3 bin civarında hasta, hayata tutunabilmek için bağış bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FURKAN ABREK ÜNAL - Sağlık"
Benzer Videolar