Türkan Şoray’a KKTC’den Fahri Doktora Unvanı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Türkan Şoray'a "fahri doktora" unvanı vererek, sanatçıyı onurlandırdı.

2024-2025 akademik yılının açılış töreninde, GAÜ'nün Girne kampüsünde gerçekleşen etkinliğe, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, üniversite yetkilileri ve öğrenciler katıldı. "Yeşilçam'ın Sultanı" olarak bilinen Türkan Şoray da Türkiye'den gelen özel davetliler arasındaydı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, GAÜ'nün 40. yılını kutlayan bir video gösterimi yapıldı. Daha sonra, GAÜ Senatosu'nun kararıyla Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı verildi.

Şoray'a, Balıkçı Kız filminde esinlenilerek tasarlanmış, kırmızı beyaz renkte bir GAÜ cübbesi giydirilirken, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da sanatçıya üniversite adına bir anı plaketi takdim etti.

Fahri doktora unvanını alan Türkan Şoray, yaptığı konuşmada eğitim ve üniversitenin kutsal olduğunu vurguladı. KKTC'ye davet edilerek GAÜ tarafından onurlandırılmasının unutulmaz anılar arasında yer aldığını belirtti.

Kıbrıs'a her zaman gelmek istediğini dile getiren Şoray, "50 senedir Kıbrıs benim sevdamdır. 50 yıl önce buraya geldiğimde, 'Kıbrıs'ta her şey güzel olsa' diye içimden bir dilek geçirmiştim. Burası bağımsız olduğunda ise en az Kıbrıslı Türkler kadar sevindim." dedi.

Kaynak: AA / Mehmet Kemal Firik - Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür Sanat Türkan Şoray Kültür Eğitim Güncel Kıbrıs Sanat Tören Girne

"
Benzer Videolar