DOLAR 34,1788 0.12%
EURO 38,2034 -0.12%
ALTIN 2.931,32-0,06
BITCOIN 22383281.70952%
İstanbul
24°

AÇIK

16:21

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türk ve Yunan Mutfağı Arasındaki Benzerlikler Tartışılıyor
3 okunma

Türk ve Yunan Mutfağı Arasındaki Benzerlikler Tartışılıyor

ABONE OL
Eylül 27, 2024 10:47
Türk ve Yunan Mutfağı Arasındaki Benzerlikler Tartışılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan mutfakları arasındaki benzerlikleri vurgulayarak, birçok yemeğin adının aynı olduğunu belirtti.

Fethiye’de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali’ne katılan Ekmekçioğlu, Türk ve Yunan halklarının birbirlerinin mutfaklarını sevdiğini söyledi.

Yunanistan’da enginar, dolma, keşkek, tas kebap, imam bayıldı ve hatta hünkar beğendi gibi Türk mutfağına özgü yemeklerin bulunduğunu ifade eden Ekmekçioğlu, “Kalamar, hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da tavada veya ızgarada pişiriliyor. Tek fark, Yunanistan’da ‘kalamaari’ denmesi. Salatalar da neredeyse aynı. Belki de pişirme tekniklerinde farklılıklar var. Yunan mutfağında tereyağı az kullanılırken, Anadolu mutfağında daha yaygın,” dedi.

İki ülke arasındaki en büyük farkın kuyruk yağı olduğunu söyleyen Ekmekçioğlu, Yunanistan’da hiç kullanılmayan kuyruk yağının Türkiye’de özellikle kebaplarda ve Güneydoğu Anadolu mutfağında sıklıkla kullanıldığını belirtti.

“Yemeklerimizin isimleri bile aynı”

Yunan mutfağında fazla baharat kullanılmadığını ve sakızın, özellikle tatlılarda sıkça kullanıldığını söyleyen Ekmekçioğlu, “Türkiye’de ise sakız çok kullanılmıyor. Pilavda sakız kullandığımı hiç görmedim. Sadece sakızlı muhallebiye konuyor. Yemeklerimizin isimleri bile aynı. İki ülke mutfağı arasında kokoretsi, caciki, dolmadakia’de olduğu gibi isim ve köken konusunda tartışmalar var. Bu yemeklerin nereden çıktığı, kimin mutfağına ait olduğu tartışılıyor. Bu tartışmalar devam etsin. Çünkü bu tartışmalar sayesinde Türkiye ile Yunanistan arasında gastronomi alanında güçlü bir dostluk köprüsü kuruluyor,” diye konuştu.

Kaynak: AA / Ali Rıza Akkır – Güncel

Uluslararası İlişkiler Maria Ekmekçioğlu Kültür Sanat Gastronomi Festival Kültür Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.