Türk Kızılayı, deprem bölgesinden gelen öğrencileri Gençlik Kampı’nda ağırladı

Türk Kızılayı, Ankara Çamkoru'nda düzenlediği Gençlik Kampı'nda deprem bölgesinden gelen yaklaşık 80 öğrenciye ev sahipliği yaptı.

Son iki yıldır Türk Kızılayı, Türkiye genelinde düzenlenen kamplarda depremzede öğrencilere öncelik veriyor. 25-31 Ağustos tarihleri arasında Çamkoru'nda gerçekleştirilen 'Tekstil Üretim ve Tasarım' temalı kampa Adana, Adıyaman ve Osmaniye'den yaklaşık 80 kız öğrenci katıldı.

Kamp programında el sanatları ve tasarım atölyelerinin yanı sıra afet ve ilk yardım eğitimleri yer aldı. Öğrenciler, spor, müzik ve drama etkinliklerine katılarak eğlenceli vakit geçirdiler ve şehir gezileriyle Anıtkabir ile Millet Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler.

Program kapsamında, kendi markasını kurarak 436 ev kadınına ulaşan girişimci Dilek Yıldırım da öğrencilerle bir araya geldi. Kızılay'ın 'Bir Damlacık Hikayesi' projesinde kullanılan kan damlası örgülerinin tasarımcısı olan Yıldırım, öğrencilerle hemşirelikten girişimciliğe uzanan kariyer yolculuğunu paylaşarak sorularını yanıtladı.

"KAMP GİRİŞKENLİĞİMİZİ ARTIRDI"

Osmaniye'den kampa katılan öğrencilerden Sıdıka İrem Akıncı, "Burada gün boyu aktivitelerle dolu dolu vakit geçiriyoruz. Bunları sahnede canlandırmak girişimciliğimizi artırdı ve çekingenliğimizi azalttı. Kamp ortamı, aktiviteler ve ağaçlarla dolu temiz hava bizi çok mutlu etti. Şehirden uzaklaşmak harika bir deneyimdi. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Adıyaman'dan katılan Yaren Parlak ise "Kamp beni çok mutlu etti. Okullar açılmadan önce böyle bir doğa ortamında olmak çok iyi geldi. El sanatları ve müzik aletleri öğrendik, sahne gösterilerinde yer aldık ve birçok arkadaş edindik. Çok eğlendik, bittiği için üzülüyorum. Herkesin hem rahatlamak hem kendini geliştirmek için buraya gelmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Gençlik Ankara Deprem Güncel Müzik Spor

"
Benzer Videolar