TÜRK-İŞ Mitinginde İşçi Hakları Talebi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin örgütlenmeye çalıştığında engellendiğini ve işçilere yönelik adaletsiz bir sistem olduğunu vurguladı. "Örgütlendiğimiz zaman bizleri kapının önüne koyuyorlar," dedi ve ekledi: "Öyle bir kanun çıkarın ki işçinin lehine olsun. Mahkemeler 7 yıl sürüyor; arada ne işçi kalıyor ne sendika. Biz hükümete ve bizi yönetenlere sesleniyoruz; bizi vicdansız işverenin eline bırakmayın."

TÜRK-İŞ, Ankara'da 'Zordayız, geçinemiyoruz' sloganıyla binlerce işçinin katıldığı bir miting düzenledi. Mitingde, 'İşçiyi yaşat ki devlet yaşasın' ve 'Kademeli emeklilik istiyoruz' pankartları taşındı. İşçiler ayrıca, 'Bıçak kemikte' ve 'Kölelik düzeni istemiyoruz' sloganları attı.

Atalay, bütçe görüşmelerinin önümüzdeki hafta başlayacağını belirterek, vergide adalet talebinde bulundu. "İlk talebimiz vergide adalet, bu olmazsa olmazımız," dedi. Atalay, kamu işçilerinin son 6 ayda asgari ücret seviyesine düştüğünü ve iş yerlerinde huzursuzluk yaşandığını belirtti. "Bu iş yerlerinde bırakın bir ayı, bir hafta bile geçinemezsiniz," diye ekledi.

'HÜKÜMETTEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ'

Atalay, Türkiye İstatistik Kurumu verilerinin gerçekçi olmadığını savundu ve geçim sıkıntısına dikkat çekti. "Geçen hafta aldığım çay 169 lira. Bugün 259 lira. Bu kabul edilir bir tablo değil," dedi. Atalay, emeklilerin, taşeronların ve staj mağdurlarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı. "Bu ülkede kadınlar özgürce sokaklarda dolaşsın, kadın cinayetlerine son verilsin. Tarım işçileri traktör üstünde can veriyor. Bu da bizim sorunumuz. Biz artık tüm bu sorunlara karşı hükümetten çözüm bekliyoruz, cevap değil," dedi.

'BİZİ YOK SAYMAYIN'

Atalay, iş kazalarının arttığını ve her gün en az 5 işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. "İş kazalarına bir an evvel son vermek lazım," dedi. Atalay, son dönemde yaşanan çocuk cinayetleri ve gıda güvenliği sorunlarını ele alarak, yetkililerden acil çözüm beklediğini ifade etti. "Bu restoranlara gitmeyin, boykot edin," çağrısında bulundu. Atalay, işten atılmaların ve mobbingin devam ettiğini ve yetkililerin sessiz kalmasını eleştirdi. "Patronlara değil, işçiye bir çözüm bulun," dedi.

Atalay, önümüzdeki hafta Meclis'e ve STK'lara 70 sayfalık bir metin sunacaklarını ve vergi sisteminin adaletsizliğine dikkat çekerek değişiklik talep edeceklerini duyurdu. "Onlar düzeltene kadar da biz mücadele etmeye devam edeceğiz," dedi. "Mehmet Şimşek'in dünyası başka benim dünyam başka. Benim dünyam burası," diyen Atalay, hükümeti işçileri yok saymama konusunda uyardı. "Biz bu ülkenin yüzde 60'ıyız. Biz sizin oy makineniz değiliz. Ayağınızı denk alın," dedi.

Haber-Kamera: Gizem ÇORLU-Ali Eren İĞDE/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Ankara

"
Benzer Videolar