Trump'ın en büyük bağışçılarından: Elon Musk, Trump yanlısı gruba 75 milyon dolar bağışlamış | Dış Haberler

Tesla, SpaceX ve X'in sahibi ABD'li milyarder Elon Musk, ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday eski ABD Başkanı Donald Trump'ı desteklediğini açıklamış, hatta geçtiğimiz günlerde Trump'ın bir seçim mitingine katılmıştı. Musk'ın son üç ayda Trump yanlısı gruba 75 milyon dolar bağışladığı ortaya çıktı. Bu, Musk'ı Trump'ın en büyük bağışçılarından biri yaptı

Tesla, SpaceX ve X'in patronu Elon Musk, son üç ayda ABD'deki Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı destekleyen kuruluşlara 75 milyon dolar bağışta bulundu. Bu bağışlar, Musk'ın Trump'a olan desteğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için iki aday arasındaki yarış oldukça yakın seyrederken, Musk'ın bu bağışları Trump kampanyasına önemli bir destek sağlayabilir. Musk, geçtiğimiz aylarda Trump'ı açıkça desteklediğini duyurmuş ve hatta ilk kez bir seçim mitingine katılmıştı.

Federal Seçim Komisyonu raporlarına göre, Musk'ın Temmuz-Eylül ayları arasında siyasi eylem komiteleri (PAC) aracılığıyla yaklaşık 72 milyon dolar harcadığı belirlendi. Bu PAC'ler, seçim için kritik eyaletlerde seçmenleri harekete geçirmeye odaklanıyor.

Musk'ın Trump yanlısı kuruluşlara yaptığı 75 milyon dolarlık bağış, seçim kampanyaları sırasında yapıldığı belirtildi. Kaynaklar, bu bağışın tek bir kişiden geldiğini ve Musk'ın bu bağışı yapan tek kişi olduğunu ifade etti.

Musk, geçmişte Demokrat başkan adaylarına oy verdiğini söylemişti ancak bu seçimde tercihini keskin bir şekilde değiştirdi. Temmuz ayında Trump'ı desteklediğini açıklayan Musk, bu ayın başlarında Pensilvanya'da düzenlenen bir seçim mitingine katıldı.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'da yayınlanan bir haberde, Musk'ın Trump'ı desteklediğini açıklamadan çok önce yıllardır gizlice muhafazakar bir siyasi gruba fon sağladığı iddia edildi.

America PAC, Musk'ın bağışları hakkında yorum yapmayı reddetti. Reuters'ın konuyla ilgili yorum talebine Musk da cevap vermedi.

Benzer Videolar