TRT, Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu’na Ev Sahipliği Yapıyor

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin (ABU) 61. Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları'nda medya sektörünün zorluklarını ele alacaklarını ve ABU'nun geleceğini etkileyecek önemli kararlar alacaklarını duyurdu.

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan ABU'nun "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla düzenlenen toplantılarının ev sahipliğini TRT yapıyor.

TRT'den yapılan açıklamada, 3,5 milyar izleyiciye ulaşan ve 65 ülkeden 230 üyeye sahip ABU'nun toplantılarının üçüncü gününde TRT Genel Müdürü Sobacı başkanlığında ABU Başkanlık Toplantısı, ABU Yönetim Kurulu toplantıları ve ikili görüşmeler gerçekleştiği belirtildi.

Toplantılarda ABU'nun 3 yıllık eylem planı ve stratejileri masaya yatırıldı.

2023'ten beri ABU Başkanlığı'nı yürüten Sobacı, açılış konuşmasında, medya sektöründeki engelleri konuşarak, fikir alışverişinde bulunmayı ve ABU'nun geleceğini şekillendirecek önemli kararlar almaya çalışacaklarını söyledi.

ABU Genel Sekreteri Ahmed Nadeem ve ABU Başkan Yardımcısı Inoue Tatsuhiko da TRT'ye teşekkürlerini ileterek, toplantıların tüm üyeler için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Genel Kurulun üçüncü gününde "Teknik Komite Toplantısı", "Spor Grubu Toplantısı" ve "Herkes için Yayıncılık Forumu" gerçekleştirildi.

Endonezya ve Moğolistan ile yapılan görüşmelerde Türkiye ve bu ülkeler arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi.

ABU TV Şarkı Festivali'nde 11 ülkeden sanatçılar sahne alacak.

ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları'nın üçüncü gününde ABU TV Şarkı Festivali düzenlendi.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 20.00'de gerçekleşen festivalde Asya-Pasifik bölgesinin kültürel zenginliğini sergileyecek 11 ülkeden sanatçılar yer aldı. Festival, TRT Müzik ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

22 Ekim Salı günü düzenlenecek 61. ABU Resmi Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü ve ABU Başkanı Sobacı ve ABU Genel Sekreteri Nadeem konuşmalar yapacak.

Törende yapay zeka ve dijital teknolojilerin yayıncılık dünyasına etkileri ve sektörün karşılaştığı yeni zorluklar ele alınacak.

Aynı gün akşamında düzenlenecek ABU Ödülleri Dağıtım Töreni'nde Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin televizyon, radyo ve dijital medya alanlarında 15 dalda açtığı yarışmanın birincilerine ödülleri verilecek.

Kaynak: AA / Merve Yıldızalp - Güncel

Uluslararası İlişkiler Mehmet Zahid Sobacı Kültür Sanat Teknoloji Türkiye Güncel Kültür Sanat Medya Trt

"
Benzer Videolar