Trendyol Sanat Sohbetleri Çanakkale Bienali’nde Başladı
Trendyol, sanatı ve sanatçıları desteklemek için hayata geçirdiği "Trendyol Sanat Sohbetleri" başlıklı buluşmalar serisinin ilki, Trendyol'un destekçisi olduğu 9. Çanakkale Bienali'nde gerçekleştirildi.
Şirket, sanat dünyasına olan desteğini artırmaya devam ettiğini açıkladı. Genç ve bağımsız sanatçılara dijital dünyada yer açan ve eserlerini milyonlarca sanatseverle buluşturan proje, artık Anadolu'nun farklı şehirlerinde yüz yüze etkinliklerle devam edecek.
12 farklı ilde düzenlenecek sohbetler, çağdaş sanatın önde gelen isimlerini, genç sanatçılar ve sanatseverlerle buluşturacak. Bu etkinlikler, özellikle güzel sanatlar öğrencileri ve bağımsız sanatçılar için değerli bir fırsat sunuyor.
Sohbet serisinin ilk etkinliği, 9. Çanakkale Bienali'nde "Genç Sanatçılar ve Güncel Yapılar: Galeriler, Fuarlar ve Bienaller" başlığı altında gerçekleştirildi. Etkinlikte, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, Sanat Yazarı ve Küratör Prof. Dr. Marcus Graf moderatörlük görevini üstlendi. Multidisipliner sanatçı Kaan Tarhan, Çanakkale Bienali Kurumsal Küratörü Deniz Erbaş ve Çanakkale Bienali Kurucu Direktörü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe ise konuşmacı olarak katıldı.
Panelde, sanatın güncel eğilimleri, sanat piyasasının bugünü ve geleceği gibi önemli konular ele alındı. "Zamana Bırakmak" temasıyla farklı sanat disiplinlerini kentin kültürel ve tarihsel dokusuyla buluşturan bienal, 11 Kasım tarihine kadar devam edecek.
Prof. Dr. Marcus Graf, Trendyol Sanat Platformu'nun genç sanatçılara dijital dünyada görünürlük kazandırdığını ve eserlerini geniş kitlelerle paylaşma fırsatı sunduğunu vurguladı. Sohbetlerin, eğitim ve sanat paylaşımı açısından önemli bir girişim olduğunu belirten Graf, "Bu buluşmalar, sanatçıları, küratörleri, sanat tarihçilerini, sanat yazarlarını ve sanat yöneticilerini sanatseverlerle bir araya getirerek çağdaş sanatın estetik, formal ve kavramsal boyutlarını tartışıyor. Çağdaş sanatçıların anlaşılmasına ve günümüz sanatının önemli konularının ele alınmasına katkı sağlıyor. Aynı zamanda, sanat dünyası ile halk arasında köprü kurarak sanatın yaygınlaşmasına ve görünür kılınmasına hizmet ediyor." dedi.
Kaynak: AA / Oktay Özdemir - Ekonomi Kültür Sanat Etkinlikler Çanakkale Trendyol Ekonomi Kültür Eğitim Sanat"