Trabzonspor'dan dev adım! Bankalar Birliği'nden çıkıyor

1 sene içinde borçları tamamen kapatacağız diyen Başkan Ertuğrul Doğan, ilk büyük hamleyi yaptı. Bordo-Mavililer, sermaye artırımından gelen paranın 1.1 milyar...

Trabzonspor Yönetimi, mali anlamda önemli bir adım atarak borçlarını kapatma yolunda ilerliyor. Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, "1 yıl içinde borçları tamamen kapatacağız. Borçsuz kulüp olacağız" diyerek kararlılıklarını gösterdi. Bu sözün ilk somut adımını atan Bordo-Mavililer, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdikleri sermaye artırımıyla 2.5 milyar TL'lik bir kaynağa ulaştılar. Bu kaynağın 1.1 milyar TL'si, Trabzonspor'u Bankalar Birliği'nden kurtarmak için kullanılacak. Detaylı bir açıklama önümüzdeki hafta yapılacak olsa da, bu adımla kulüp senelik 600-700 milyon TL'lik faiz yükünden kurtulacak.

Diğer borçlar da ödeme planına dahil edildi.

Sermaye artırımından elde edilen kalan kaynak, oyuncu alacakları, bonservis taksitleri, menajer alacakları ve vergi borçları gibi çeşitli kalemlere ayrılacak. Trabzonspor'un mevcut borcu 5 milyar TL'nin üzerinde olsa da, Kartal Arazisi ve diğer projelerle birlikte tüm borçların kapatılması hatta kulübün finansal olarak daha güçlü bir konuma gelmesi hedefleniyor.

Benzer Videolar