Trabzonspor'da transfere erken hazırlık! Hedefte üst seviye oyuncular var

Süper Lig’de 7 haftada 1 galibiyet ve 6 beraberliği bulunan Trabzonspor, liderin tam 13 puan gerisinde kalırken, devre arasında takıma nokta atışı transferler...

Trabzonspor, bu sezon 13 yeni oyuncuyla güçlendi, ancak Şenol Güneş'in henüz istediği uyumu yakalayamadığı bir kadroya sahip. Takım, sezonun başında 5 beraberlik ile oldukça durgun bir performans sergiledi. Konyaspor'u yenmelerine rağmen, Hatayspor deplasmanında yine berabere kaldılar. Lider Galatasaray'ın 13 puan gerisinde ve ligde 10. sırada olan Trabzonspor, milli ara öncesinde gelecek sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başladı.

Şenol Güneş: Şu anda oynadığımız oyun tatmin edici değil daha fazla video için

Deneyimli oyuncular...

Güneş, özellikle kanat, kanat-forvet, 8 numara ve stoper bölgelerine takviye yapılmasını talep ediyor. Sezonun ilk yarısında mevcut kadronun performansının artırılması hedefleniyor. Ancak, bu bölgelerde istenen gelişme sağlanamazsa, devre arasında transfer yapılması planlanıyor. Tecrübeli teknik direktör, özellikle yabancı transferlerinde, yüksek marka değeri olan ve üst seviye oyuncuları kadroya katmak istiyor. Yani, deneyimli oyuncuların takıma dahil edilmesi hedefleniyor.

Sakatlıklar zorluyor

Trabzonspor'un orta sahasında birçok 6 numara olmasına rağmen, 8 numara pozisyonunda tek isim Ozan Tufan. Ne yazık ki o da sakatlandı. Kanat rotasyonunda Visca, Nwakaeme ve Orsic var. Güneş, bu bölgede zaman zaman Draguş ve Cihan Çanak'ı deniyor. Savunmada ise yeni transferlerden Savic ve Batagov sakatlandı. Denswil, Hatayspor maçı öncesi adalesinde sorun yaşadı. Serdar Saatçi de ilk maçında sakatlık geçirdi. Trabzonspor'un transfer için hareketli bir Ocak ayı geçirme olasılığı yüksek.

Tek teselli Uğurcan Çakır!

Trabzonspor'da birçok oyuncu henüz beklentileri karşılayacak seviyeye ulaşamadı. Ancak, Uğurcan Çakır, son 7 maçta gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Fırtına'nın kaptanı, kalesine gelen 37 şutun 31'ini kurtardı. Kayserispor maçında penaltıyı kurtardı, Konyaspor maçında ise Umut Nayir'in penaltısını direkten döndürdü.

Ceza sahası dışından gelen 15 şuttan sadece 1'inde gol yiyen Uğurcan, ceza sahası içinden gelen 16 şuttan 11'ini kurtardı. 7 maçın 3'ünde kalesini gole kapatmayı başaran Uğurcan, yüzde 84'lük kurtarış yüzdesiyle ligin en iyi kalecisi. Onu, yüzde 77 ile Beşiktaş'tan Mert Günok, yüzde 76 ile Eyüpspor'un kalecisi Berke Özer takip ediyor. Galatasaray'da Muslera ve Fenerbahçe'de Livakovic'in kurtarış yüzdeleri ise 75. Samsunspor kalecisi Okan Kocuk da aynı şekilde yüzde 75'lik kurtarış yüzdesine sahip.

Benzer Videolar