Tomris Giritlioğlu’na veda! ‘İnandığı hiçbir şeyden vazgeçmedi’

'Salkım Hanımın Taneleri' filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 'En İyi Film ve En İyi Yönetmen' ödüllerini kazanan; 'Hatırla Sevgili', 'Kurşun Yarası' ve 'Çemberimde Gül Oya' gibi dönem dizileriyle de televizyon dünyasında adını yazdıran Tomris Giritlioğlu (67) için anma töreni düzenlendi.

Kanserle mücadele eden yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu'nun vefatı, Türk sineması ve televizyon dünyasını derin bir üzüntüye boğdu. Unutulmaz yapıtlara imza atan sanatçı için İstanbul Devlet Tiyatrosu Torun Center'da düzenlenen anma töreninde, birçok ünlü isim bir araya geldi.

"HİÇ VAZGEÇMEDEN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Oyuncu Belçim Bilgin, Giritlioğlu'nun sektöre getirdiği değerlerin kendisinin yol göstericisi olduğunu vurgulayarak, "Sektörde az kadının olduğu zamanlarda, inançlarından asla vazgeçmeyerek hayallerini gerçekleştirmesi büyük bir güç gösterisidir" dedi.

"ÇOK BÜYÜK KAYIP"

Hülya Avşar, "Çok büyük bir kayıp. 'Salkım Hanımın Taneleri' filmini birlikte çekmiştik. Çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Onu her zaman hatırlayacağız" şeklinde duygularını dile getirdi.

"ÇOK ÖZEL BİRİYDİ"

Bülent İnal, Giritlioğlu'nun oyunculuk serüvenlerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu belirterek, "Onunla birlikte hayallerimiz ötesinde bir oyunculuk yolculuğuna çıktık. Çok özel biriydi. Toplumsal olaylara karşı her zaman duyarlıydı. Onu çok özleyeceğiz" dedi.

"İNSANLARIN İŞLERİ VARDIR"

Törenin yoğun çalışma temposu nedeniyle boş kaldığına dair sorulara Bülent İnal, "Sektör yoğun çalışıyor. Önümüzdeki hafta kendisini ziyaret edecektim. Ani bir ölüm oldu hepimizin için. İnsanların işleri vardır, ancak kalplerinin burada olduğuna inanıyorum" açıklamasını yaptı.

"ANNEM GİBİYDİ"

Eşi Zeynep Tuğçe Bayat'la birlikte anmaya katılan Cansel Elçin, "Sektördeki herkesin Tomris'le anısı vardır. Türk halkını çok iyi tanıyan biriydi. Her kesimden insan hikayelerinde kendisini buldu. Hastalığı nedeniyle sektör 10 senedir ondan yoksundu. Onu çok özleyeceğiz. Arkadaşım ve dostumdu. Annem gibiydi" diyerek duygusal anlar yaşadı.

"YERİ DOLDURULAMAYACAK"

Yönetmen Hamdi Alkan, "Hikayeleri ve getirdiği içeriklerle bir döneme damga vurdu. Eserleri yeni yollar açtı. O yollar, büyüyen sektör. Yeri doldurulamayacak" şeklinde konuştu.

Benzer Videolar