TOGG’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı oldu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Yönetim Kurulu Başkanlığına Fuat Tosyalı'yı atadı.

TOGG'un Yönetim Kurulu Üyesi olan Tosyalı, 2018'den beri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun liderliğinde yürütülen TOGG'un yeni başkanı oldu. Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB'nin ortaklığıyla kurulan TOGG'un yönetimini üstlenen Tosyalı, 2021'den beri BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

FUAT TOSYALI KİMDİR?

Fuat Tosyalı, 1961 yılında Hatay'da doğdu. Tosyalı Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Tosyalı, babasının soba-boru ve kazan-kova imalatıyla başlattığı işi 1970'li yıllarda devraldı ve aktif ticaret hayatına atıldı. 1988'de Tosyalı Metal Ticaret şirketini kuran Tosyalı, 1993 yılında Tosyalı Demir Çelik Sanayi AŞ'yi kurarak inşaat demiri üretimiyle sanayiciliğe başladı. Kısa sürede çelik üretiminde birçok segmentte farklı şirketleriyle üretim yapan Tosyalı, 1996'da Tosyalı Dış Ticaret AŞ'yi kurarak ilk ihracatını gerçekleştirdi. 1998'de tüm şirketlerini Tosyalı Holding çatısı altında birleştirdi. 2006 yılında Türkiye'nin en çok ihracat yapan ilk 100 şirketi arasında yer alan ve 2010'da Türkiye'de ilk özel sektör yassı çelik üretimini gerçekleştiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, odağını dünya devleriyle ortak yatırımlara ve küresel pazarlara çevirdi. 2011'de Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük sınai yatırımı olan Tosyalı Algerie'nin temelini atan Tosyalı, Senegal, Angola, Libya-Bingazi, İspanya ve Körfez ülkelerine yatırımlar yaparak Tosyalı Grubunu global bir demir çelik devine dönüştürdü. Grup, Japon devi Toyo Kohan ile Tosyalı Toyo'yu ve ABD'li Harsco ile Tosyalı Harsco'yu devreye aldı.

TOSYALI, BMC'NİN DE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Tosyalı, Türkiye'nin en köklü ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da 2021 yılından beri sürdürüyor. Fuat Tosyalı, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) ile Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliğinin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanlığı, Türkiye Varlık Fonu ile Türkiye Vergi Konseyinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyor.

Kaynak: AA / Uğur Aslanhan - Güncel

Fuat Tosyalı Demir Çelik Otomobil Türkiye İhracat Ekonomi Güncel TOGG

"
Benzer Videolar