TOGG’un Yeni Sedan Modeli T10F Geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOGG'un ilk sedan modeli T10F'nin 2024 yılında piyasaya sürüleceğini duyurdu. T10F'nin spor bir tasarıma sahip olduğunu ve sedan araçlardan beklenen özellikleri karşıladığını belirten Bakan Kacır, "T10F ile birlikte Togg, daha geniş bir hedef kitleye ulaşmayı hedefliyor" dedi.

Bakan Kacır, T10F'nin mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olduğunu da vurguladı. "Bu da elektrikli araç kullanıcılarını memnun edecek bir gelişme" diyen Bakan Kacır, Türkiye'de hem Togg'un hem de diğer elektrikli araçların yaygınlaşmasının önemini vurguladı.

Bursa Gemlik'te TOGG'un teknoloji kampüsünü ziyaret eden Bakan Kacır, şirket yetkililerinden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı ve T10F ile test sürüşü gerçekleştirdi.

Kacır, Togg'un AR-GE ve üretim çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Eylül ayından itibaren yürürlüğe giren küresel güvenlik regülasyonlarına Togg'un hızlı bir şekilde uyum sağladığını ifade eden Bakan Kacır, Togg'un otonom sürüş kabiliyetlerini deneyimleme fırsatı bulduğunu söyledi.

Elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının ülke genelinde yaygınlaştırılması için yapılan desteklerden bahseden Bakan Kacır, Türkiye'de şu anda 23 bin halka açık şarj noktasının olduğunu, bunlardan 8 bininin hızlı şarj imkanı sunduğunu belirtti. Bakan Kacır, özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını destekleyerek Türkiye'nin elektrikli araçlar konusunda liderliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kacır, "Togg, AR-GE ve inovasyon alanında, üretim yetkinlikleriyle Türkiye'nin gururu olmaya devam edecek" dedi. Togg'un çalışmalarını her zaman destekleyeceklerini belirten Bakan Kacır, "Bu ekibin alın teriyle, akıl teriyle Türkiye'nin geleceği için yürüttükleri bu çalışmalarda biz de her daim yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Mehmet Fatih Kacır Teknoloji Otomobil Türkiye Güncel TOGG

Benzer Videolar