TOFAŞ’tan Stellantis Devir Süreci Açıklaması

TOFAŞ, Rekabet Kurulu'nun Stellantis'in devri hakkındaki kararına ilişkin bir açıklama yayınladı. Şirket, Kurul'un devri onaylamak için yeterli taahhüt bulunmadığına karar vermesinin ardından, sürecin devam ettiğini ve kararın nihai olmadığını belirtti.

Rekabet Kurulu, daha önce Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin TOFAŞ tarafından devralınması için sunulan taahhütlerin yeterli olmadığını bildirmişti. TOFAŞ, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, bu kararın ara bir karar olduğunu ve konuyu detaylı olarak inceledikten sonra Rekabet Kurulu'na ilave açıklamalar sunacaklarını belirtti.

Açıklamada, Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin (Stellantis Otomotiv) paylarının tamamının ve Stellantis markaları olan Peugeot, Citron, Opel ve DS Automobiles'ın Türkiye distribütörlüğünün TOFAŞ tarafından devralınmasına yönelik Pay Devir Sözleşmesi'nin imzalandığı belirtildi. TOFAŞ, Rekabet Kurulu'nun bu işlemin nihai incelemeye alınmasına karar verdiğini ve nihai inceleme süresinin uzatıldığını da hatırlattı. Şirket, yatırımcılara konuyla ilgili önemli gelişmelerin duyurulacağını belirtti. - BURSA

Rekabet Kurulu Otomobil Ekonomi Hukuk Tofaş

Benzer Videolar