TİKA, Musul’da Dikiş Atölyesi Projesi Açılışını Gerçekleştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Irak'ın Musul kentinde ev hanımlarına yönelik bir dikiş atölyesi projesi başlattı.

Musul Valiliği Kadın ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, TİKA Bağdat Koordinatörü Oğuzhan Dinler ve Musullu yetkililer katıldı.

Törende konuşan Dinler, TİKA'nın Irak'ın kalkınma projelerine destek vermeye devam ettiğini vurguladı.

"Musul'da ev hanımlarına meslek edindirme imkanı sağlamak amacıyla bu atölyeyi kurduk." diyen Dinler, projenin kapsamında 12 adet sanayi tipi dikiş makinası, overlok makinası, düğme dikme makinası, kumaş ve dikiş malzemeleri hibe edildiğini belirtti.

TİKA'nın Irak'ta çeşitli alanlarda projeler gerçekleştirdiğini hatırlatan Dinler, bu projenin ev hanımlarına ekonomik bağımsızlık kazanmaları için fırsat sunduğunu ifade etti.

Büyükelçi İnan ise Türkiye-Irak ilişkilerinin olumlu yönde geliştiğini dile getirdi.

Musul'un Türkiye'ye yakın bir şehir olduğunu vurgulayan İnan, iki ülke arasındaki yakınlığın Musul'a da yansımasını istediklerini belirtti.

Sadece Musul değil, tüm Irak'la ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirten İnan, "İki ülke arasındaki kalkınma yolu, su anlaşmasının uygulanması ve güvenlik konusundaki temasların yoğunlaşması gibi birçok unsuru içerir." dedi.

Uluslararası İlişkiler Yerel Haberler Ekonomi Güncel Eğitim Musul Yaşam Irak

Benzer Videolar