Ticaret Bakanı Ömer Bolat TEKNOFEST Adana’yı ziyaret etti: Türkiye’nin başarısının simgesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin savunma sanayisinde kaydettiği büyük bir başarıyı vurgulayarak, ülkenin 20 yıl öncesine kıyasla savunma sanayi ihracatını önemli ölçüde artırdığını belirtti. Bolat, "20 yıl önce yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ihracatımız bugün 5,5 milyar dolara ulaştı. Yıl sonuna kadar 6,5 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği, havacılık ve teknoloji alanındaki önemli bir etkinlik olarak Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor. Etkinliğe kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşları dahil olmak üzere 128 kurum katılıyor.

Bolat, TEKNOFEST'in ikinci gününde etkinlik alanını ziyaret etti, stantları gezdi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin projelerini inceledi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bolat, Adana'nın TEKNOFEST'e yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Türkiye'nin teknoloji, havacılık ve savunma sanayi alanlarında düzenlenen en büyük festivali olan TEKNOFEST'in 1 milyonun üzerinde yarışmacıya ev sahipliği yaptığını belirten Bolat, bu yılın etkinliğinin Türkiye'de 10. kez gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bolat, T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nı tebrik ederek, "TEKNOFEST'e halkın gösterdiği büyük ilgi, teknolojideki kalkınmada, havacılıkta ve savunma sanayisindeki başarımızla gurur duyduğunu ve milli birlik içinde yer aldığını gösteriyor." dedi.

"Beyin gücümüzle iftihar ediyoruz"

Bolat, hükümet olarak TEKNOFEST'i desteklediklerini belirterek, Türkiye'nin teknoloji alanında büyük ilerleme kaydettiğini vurguladı. Son 20 yılda teknopark sayısının 3'ten 102'ye yükseldiğini ve teknoloji merkezlerinin sayısının da 1600'ü aştığını belirten Bolat, Türkiye'nin artık teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke haline geldiğini belirtti.

Bolat, şunları kaydetti: "Yazılım teknolojisinde 3,5 milyar dolar yıllık ihracatı olan bir ülkeyiz. Bakanlık olarak yazılım ihracatçılarını destekliyoruz. 20 yıl önce 250 milyon dolar olan savunma sanayi ihracatımız bugün 5,5 milyar dolara ulaştı ve yıl sonuna kadar 6,5 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz. Savunma sanayinde 12 milyar dolarlık bir üretim hacmine sahibiz. Türkiye bugün 185 ülkeye 230 farklı savunma sanayi ürünü ihraç ediyor. Savunma Sanayi Başkanlığı'nın koordine ettiği ve yönettiği 800'ün üzerinde proje ve 100 binlerce kişi savunma sanayi, teknoloji ve bilişim alanlarında çalışıyor. Beyin gücümüzle iftihar ediyoruz. Daha alacak çok yolumuz var ancak TEKNOFEST, Türkiye'nin teknoloji, havacılık ve savunma sanayisindeki başarılarının simgesi ve halkımızın büyük ilgi gösterdiği bir organizasyonun sembolü haline geldi. Türkiye, önümüzdeki dönemde bu alanlarda daha büyük başarılara ulaşacaktır. Afrika, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'da birçok ülkenin tedarik ihtiyacını karşılayacak konumdayız. Daha güzel günler bizleri bekliyor."

Otellerin fahiş fiyat uygulaması

Bazı otellerin TEKNOFEST Adana'da gecelik 20-30 bin lira gibi fahiş fiyatlar uyguladığına ilişkin bir soru üzerine Bolat, "Biz zaten denetimler yapıyoruz. Bu ahlaksızlık ve aç gözlülük kabul edilemez. Adana halkına ve TEKNOFEST'i görmek için Adana'ya gelen vatandaşlarımıza böyle bir muamele asla kabul edilemez. Gerekli cezaları vereceğiz." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat müfettiş yardımcılarıyla bir araya geldi: Yasa dışı ticaretle mücadelede görevleri önemli Bakan Bolat ihracat rakamlarını değerlendirdi: Enflasyonun düşürülmesi çabalarımıza katkı veriyor Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı: Dış ticaret açığı 14 ayın 11'inde azaldı
Benzer Videolar