THY Başkanı Bolat’tan Malatya’nın Potansiyeli Açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Malatya'nın sahip olduğu kültürel zenginliklerden doğal güzelliklere, gastronomik lezzetlere kadar uzanan potansiyeli dünya ile paylaşmayı hedeflediklerini belirtti.

THY'nin şehirlerin tarih ve kültür mirasını küresel platformda tanıtmak amacıyla başlattığı Türkiye Tanıtım Etkinlikleri kapsamında Bolat ve THY yetkilileri Malatya'ya bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Malatya'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Bolat, milattan önceki dönemlere dayanan köklü bir geçmişe sahip olan ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış Malatya'nın kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gastronomi alanında da eşsiz bir şehir olduğunu vurguladı.

Kentteki Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığını hatırlatan Bolat, "Belediyenin özverili çalışmalarıyla turistler için önemli bir cazibe merkezi haline gelen bu değerlerimizin, etkili tanıtım faaliyetleriyle dünyanın her yerinden turist çekme potansiyeline sahip olduğuna yürekten inanıyorum." dedi.

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olarak bu tanıtım faaliyetlerini düzenlediklerini belirten Bolat, şunları ekledi:

"Dünyanın dört bir yanında düzenlediğimiz etkinliklerde ülkemizin her köşesindeki zenginlikleri ve değerleri sergileyerek insanları ülkemize davet ediyoruz. 2022'de başlattığımız bu etkinlikler kapsamında bugüne kadar Amerika ve Asya'da 18 dünya şehrinde etkinlikler düzenledik ve milyonlarca insana ulaştık. Etkinliklerimizin olumlu etkileri yolcu sayılarımızda hızlı bir artış olarak kendini göstermeye başladı. Ülkemizin en değerli markası ve en büyük hizmet ihracatçısı olarak bugün kanatlarımızın altında olan 6 kıta ve 130 ülkede ülkemizi temsil ediyoruz."

"Kültür turizmi için insanları ülkemize davet ediyoruz"

THY'nin 2005 yılında 65 uçakla yabancı havayolu şirketleri tarafından "butik" olarak nitelendirilen bir şirket olduğunu hatırlatan Bolat, dünyadaki diğer havayolu şirketlerinin ortalama yüzde 3,5-4 büyüdüğü bir dönemde THY'nin 20 yılda yüzde 12 büyüdüğünü ve bugün 470'e yakın uçağı ile yılda 90 milyon yolcu taşıyan bir dünya markası haline geldiğini belirtti.

Türk Hava Yolları'nın önümüzdeki 10 yılda 810 uçağa ulaşarak dünyanın 4'üncü büyük havayolu şirketi olmayı hedeflediğini dile getiren Bolat, "Özellikle istihdam anlamında 10 bin çalışanı olan bir şirketten bugün 94 bin çalışanı olan bir şirkete dönüştük. 10 yıl sonra 150 bin çalışanı olan bir şirket olacağız. THY'nin Türk ekonomisine 2023'te 56 milyar dolar katkısı oldu. Bunun 30 milyar doları direkt gelir, 16 milyar doları turizm katkısı, kalanı da diğer katkılar. Türkiye ekonomisinin büyüklüğünün 1,1 trilyon dolar olduğunu göz önünde bulundurursak THY en başta ülke ekonomisine katkı sağlayan devasa bir şirket. 2034'te de THY'nin ülke ekonomisine katkısı 144 milyar dolar olacak." diye konuştu.

Bolat, 6 Şubat depremlerinin ardından bir ay boyunca kargo uçaklarından ikisiyle ticari uçuş yapmayıp sadece bölgeye çadır ve yardım malzemesi taşıdıklarını, deprem bölgesine 300 milyon dolara yakın nakdi ve ayni yardım yaptıklarını ve bu yardımların devam edeceğini ifade etti.

Dünyanın dört bir yanında Anadolu'nun güzelliklerini, zenginliklerini ve değerlerini anlattıklarına dikkat çeken Bolat, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsanları kültür turizmi için ülkemize davet ediyoruz. Arslantepe Höyüğü gibi yine insanlık tarihinin dönüşümlerine tanıklık etmiş bir değere sahip olan Malatya, kültürel ve doğal güzelliklerden gastronomiye kadar her alanda büyük bir potansiyele sahip. Bu güzellikleri tanıtmak ve Malatya'ya, Malatya halkına ve ülkemize olan katkımızı artırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz."

"Şehrin turizmden daha fazla gelir elde etmesine katkı sağlayacak"

Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentin tarih ve kültür şehri olarak her zaman ön planda olduğunu ve bu toplantının şehrin turizm gelirlerini artırmak için büyük bir adım olacağını söyledi.

Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün ve diğer yöneticiler ile bazı iş insanları ve şehrin önde gelen isimleri de katıldı.

Bolat ve beraberindekiler daha sonra Arslantepe Höyüğü'nü ziyaret ettiler. Höyüğün tarihi hakkında bilgi alan Bolat, kazı çalışmalarını sürdüren arkeologlarla bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA / Hamdi Dindirek - Güncel

Türk Hava Yolları Yerel Yönetim Kültür Sanat Gastronomi Havacılık Malatya Ekonomi Güncel Turizm

"
Benzer Videolar