Thomas Tuchel'e İngiltere şoku: Daha göreve başlamadan ipini çektiler…

İngiltere Futbol Federasyonu, yeni teknik direktörü belirledi. Geçici antrenör Lee Carsley koltuğunu Alman çalıştırıcı Thomas Tuchel'e devredecek. 51 yaşındaki...

İngiltere Milli Takımı, Gareth Southgate ile yollarını ayırdıktan sonra geçici olarak Lee Carsley'i göreve getirmişti. Yunanistan'a evinde 2-1 mağlup olan İngilizler, Finlandiya'yı deplasmanda 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Ardından, yeni teknik direktör için beklenen açıklama geldi.

İngiltere Futbol Federasyonu, Bayern Münih'in eski teknik direktörü Thomas Tuchel'in milli takımın başına getirildiğini duyurdu.

Tuchel'in atanmasının ardından İngiliz basını büyük bir tartışma başlattı. Özellikle, İngiliz gazeteleri Tuchel'in atama kararına karşı sert tepkiler verdi.

'BİR VATANSEVERE İHTİYACIMIZ VAR'

Daily Mail, Tuchel'in atama kararını eleştirerek, "İngiltere Milli Takımı'nda forma giyen herkes İngiliz olmalı. Bizim ihtiyacımız olan, ülkesini her şeyden önce tutan bir vatansever, Thomas Tuchel değil. Teknik direktör, ülkemizin futbol kültüründen gelen, en iyi ve en kötü yönlerini bilen biri olmalı." dedi.

Mirror, "Bu, İngiltere Milli Takımı'nın başına ilk kez bir Alman'ın geçmesi anlamına geliyor ve İngiltere'nin en büyük rakiplerinden birinin antrenörü tarafından yönetileceği anlamına geliyor." şeklinde yorum yaptı.

BBC, "Futbol Federasyonu'nun Thomas Tuchel'i İngiltere'nin yeni milli takım teknik direktörü olarak atama kararını, birçok kişi, milli takımın St George's Park'taki merkezinden zirveye giden ve çok övülen yola ihanet ve kendi ülkesinde yetişen teknik direktörlük yeteneklerine hakaret olarak görüyor." diye belirtti.

The Sun, "Tuchel, tipik bir İngiliz teknik direktör olmak için gerekli tüm özelliklere sahip. Taktiksel beceri, azim, enerji, deneyim - ve karmaşık bir aşk hayatı. İngiliz futbolu, Premier Lig'de şimdiye kadar gürültü koparmış en patlayıcı, dinamik, karizmatik ve inanılmaz derecede uzun boylu teknik direktöre hoş geldin demeli." ifadelerini kullandı.

RESMİ AÇIKLAMA

İngiltere Futbol Federasyonu, Thomas Tuchel'in göreve getirildiğini resmen açıkladı. Açıklamada, "FA, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Thomas Tuchel'in İngiltere'nin teknik direktörü olduğunu ve kendisine uluslararası üne sahip İngiliz antrenör Anthony Barry'nin yardımcı olacağını açıkladı." denildi.

Benzer Videolar