TFF ile THY arasında sponsorluk anlaşması

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Hava Yolları arasında sponsorluk anlaşması imzalandı.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Merkezi'nin VIP Toplantı Salonunda gerçekleşen sponsorluk anlaşması imza törenine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Türk Hava Yolları'nın dünya çapında önemli bir marka olduğunu vurguladı. Hacıosmanoğlu, Türk Hava Yolları'nın ülkenin yetiştirdiği değerli bir marka olduğunu belirterek, Türk futbolunun da bu marka gibi dünyada tanınan bir konuma gelmesini hedeflediklerini ifade etti.

Hacıosmanoğlu, "Türk Hava Yolları insanların havada uçmasını sağlıyor. Biz de Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Türk futbolunun marka değerini hak ettiği seviyeye taşımak için Türk Hava Yolları'nı örnek alıyor ve adaletli bir şekilde bu hedefi gerçekleştirmek istiyoruz. Tabii bu süreçte bizi de birilerinin dünyanın her yerine taşıması gerekiyor. 2026'da Amerika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na Türk Hava Yolları ile gidebiliriz. Zor durumda olan bir federasyonu devraldık. Türk Hava Yolları nasıl bizim gururumuzsa milli takım da Türk milletinin gururudur. Bu sorumluluk bilinciyle, Türk Hava Yolları'nı örnek alarak Türk futbolunu layık olduğu yere taşımak görevimiz. Türk Hava Yolları'nın daha da büyümesini ve dünyanın 1 numarası olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Ahmet Bolat, "Ülkemizde sporun gelişmesi için farklı branşlarda 16 federasyonumuza destek veriyoruz" diyerek, TFF ile imzaladıkları sponsorluk anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bolat, Türk futbolunun ve sporunun dünyada başarıyla temsil edilmesinden gurur duyduklarını ifade ederek, Türk Hava Yolları'nın da milli federasyon gibi ülkenin bayrağını taşıyan bir marka olduğunu belirtti.

Bolat, "Milletimize hizmet etmek, onları gururlandırmak ve birleştiriciliği temel alarak insanlarımıza katkı sunmak bizim de hedefimiz. Nasıl ki siz milli federasyonumuzsanız, nasıl ki bayrağımızı dalgalandırıyor ve dünyanın dört bir yanında temsil ediyorsanız biz de ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu olarak uçtuğumuz 6 kıta 130 ülkede bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Ülkemizi temsil edişimiz bizleri birleştiriyor ve bir araya getiriyor. Bunun bilinci ve sorumluluğuyla birbirimizi destekliyoruz. THY olarak ülkemizde sporun gelişmesi için farklı branşlarda 16 federasyonumuza destek veriyoruz. Ülkemizi temsil ettikleri her yere kendilerini gururla taşıyoruz. Futboldan hentbola, voleyboldan bisiklete kadar her branşta verdiğimiz destekle ülkemiz ve insanımız için uzakları yakın kılıyoruz" dedi.

2033 yılında 810 uçak sayısına ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Bolat, "THY 2003 yılında 60 uçakla yerel bir taşıyıcı havayoluydu. Bugün 480'e yakın uçağımız var. Yıl sonu itibarıyla uçak sayımız 480'i geçecek. 2033 yılındaki stratejik hedeflerimizde bu uçak sayısı 810 olacak. Yani uçak sayısı 2003 yılından bu yana 12.5 kat artmış. Bugün 94 bin çalışanımız var. THY sadece dünyada insanları taşımıyor, ülkemizde de büyük bir istihdam kaynağı oluşturuyor. Kısmet olursa 2033 yılında bu rakam 150 bine çıkacak. Bugün 1.9 milyon ton kargo taşıyarak dünyanın üçüncü büyük kargo taşıyıcısı olduk. Taşıdığımız yolcu sayısı 10 milyondan bu sene 86 milyona yakın olacak. Geçen sene 54 milyar TL Türk ekonomisine katkımız olmuş. 2024 yılı sonunda da bu rakam 63 milyara erişecek. Hedefimiz 2033 yılında 144 milyara çıkmak" dedi.

Benzer Videolar