Teknopark Ankara ve İvedik OSB, SAHA EXPO Fuarı’nda Güçlü Katılım Gösteriyor

Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Türk savunma sanayisinin global arenaya açılan yeni platformu olan SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda güçlü bir şekilde yer alacak. Bu fuara 52 firma katılacak, teknolojinin ve inovasyonun öncülüğünü yapacaklar.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve 6 bakanlığın desteğiyle gerçekleşecek bu önemli etkinlik, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığıyla uluslararası bir platformda buluşacak.

Teknopark Ankara, fuarda 300 metrekarelik bir alanda 14 firmanın katılımıyla kendisini temsil edecek.

SAHA EXPO'ya katılan firmalar arasında yer alan Merkür Savunma, İHA sistemleri ve benzer altyapıları kullanan sistemler için milli ve özgün siber güvenlik çözümleri sunuyor. Özellikle Mini İHA platformlarının kötü niyetli kullanım senaryolarına karşı AYTAR Giyilebilir Taktik İHA Karşı Tedbir Sistemi ile askeri personel, araç ve mühimmat güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

3D yazıcı ve tarayıcı teknolojilerine odaklanan Teknodizayn, yerli üretim 3D yazıcılarıyla hem iç pazarın ihtiyaçlarını karşılayıp hem de ihracata yönelik çalışmalar yürütüyor.

Karakamlar Havacılık ise hava platformları, uydular, radarlar ve mühimmat gibi hassas sistemler için özel ölçüm üniteleri geliştirerek test imkanları sunuyor.

Robust, endüstriyel ürün tasarımı, elektronik donanım geliştirme, gömülü yazılım, mekanik AR-GE ve imalat alanlarında sonuç odaklı hizmetler sunan bir şirket olarak fuarda yerini alacak.

Sigma Defence, güvenlik güçlerinin operasyonlarında önleyici sistemler ve araçlar geliştirerek güvenliği artırmayı amaçlıyor.

GETEK, Havelsan Teknoloji Radar firmasının çözüm ortağı olarak savunma sanayisine yönelik donanım tasarımı ve yazılım geliştirme alanlarında uzmanlık sağlıyor.

?SVD Sistem, radyo iletişim çözümleri, telsiz anahtarlama sistemleri, tanımlama ve geçiş çözümleri, iç konuşma, alarm anons sistemleri, geniş alan görüntü aktarımı ve güvenlik kamera sistemleri sunuyor.

HTM Tasarım, savunma, havacılık ve denizcilik projelerinde mühendislik hizmetleri sunarak projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlıyor.

GEONTEK, masaüstü CNC Freze çözümleriyle dikkat çeken ve hassas işleme teknolojilerini sunan bir firma olarak fuarda yerini alıyor.

RF Nexus, kablosuz iletişimde çığır açan teknolojilerle güvenilir ve yüksek performanslı anten çözümleri ve kesintisiz bağlantı deneyimi sunuyor.

?BTB ARGE, savunma sanayisine ürün geliştirme, katma değerli seri üretim hizmetleri ve özgün ürünler sunarak Türk savunma sanayisinin gelişimine katkı sağlıyor.

Kaynak: AA / Göksel Yıldırım - Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Havacılık İstanbul Ekonomi Güncel ankara Uzay OSB

"
Benzer Videolar