TEKNOFEST’te 1 Milyon Ziyaretçi Bekleniyor

TEKNOFEST'e 1 milyon ziyaretçi bekleniyor

Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFEST'e 1 milyondan fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor. Festival, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda gerçekleştirilecek.

Festivalin genel sekreteri Muhammet Saymaz, bu yıl TEKNOFEST'e 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurusu aldıklarını ve bu sayının ilk seneye göre oldukça yüksek olduğunu söyledi. Saymaz, "Toplumumuzun bilim ve teknolojiye olan ilgisinin bir göstergesi" olduğunu belirtti.

Bu yıl TEKNOFEST'te ilk defa şampiyonlar ligi düzenleneceğini belirten Saymaz, "Şampiyonların da şampiyonlarının çıkacağı bir alan oluşturacağız" dedi. Şampiyonlar liginde farklı görevler ve daha büyük ödüller sunulacak.

Saymaz, Adana'nın festival şehri olduğunu ve halkın ilgisi göz önüne alındığında katılımın çok yüksek olacağını düşünüyor. 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleyen festival organizatörleri, katılımcıların online olarak "Teknofest.org" üzerinden akredite olmalarını rica ediyor.

Saymaz, özellikle erken saatlerde gelmenin operasyonel açıdan önemli olduğunu ve toplu ulaşım araçlarının kullanılmasını tavsiye etti. Online başvuru yapmayan katılımcılar girişte manuel kayıt yaptıracaklar, ancak bu durumun hem katılımcılar hem de organizasyon ekibi için zaman kaybına neden olacağını belirtti.

TEKNOFEST'te 1 Milyon Ziyaretçi BekleniyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / SÜLEYMAN CENK İDAYE - Kültür Sanat

Kültür Sanat Etkinlikler Teknoloji Teknofest Havacılık Festival Yaşam Adana Uzay

Benzer Videolar