TEKNOFEST Adana’da üçüncü gün etkinlikleri başladı

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST, üçüncü gününde de heyecan dolu etkinliklerle devam ediyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği festival, AA'nın global iletişim ortağı olduğu Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı festival, akrobasi gösterilerinden ileri teknoloji simülasyonlarına, bilimsel atölyelerden sergilere kadar geniş bir yelpazede etkinlik sunuyor. Her yaştan katılımcının ilgisini çekecek bu etkinlikler, festivalin üçüncü gününde de devam edecek.

Ziyaretçiler, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, atak helikopteri ve paramotorların gökyüzünde sergilediği muhteşem gösterileri izleme fırsatı bulacaklar.

Bu yıl 790 bin takım ve 1 milyon 650 binin üzerinde kişinin katıldığı teknoloji yarışmalarının dereceye girenleri ise TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

Festival kapsamında TEKNOFEST Proje Sergi Alanı, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST 2024'te oluşturulan "Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren" deneyim alanı, katılımcıları Anadolu'dan çıkan bilim insanlarının izinde dijital bir yolculuğa çıkarıyor. "Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı"nda Mehmetçiğin Çanakkale cephesindeki zorlu mücadelesini simülasyon yoluyla yaşayabilecekler, "TEKNOFEST Zaman Tüneli"nde ise organizasyonun geçmişini keşfedebilecekler.

Festival ana sahnesinde "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa" etkinliği düzenlenecek. Çocuk sahnesinde ise "Bilim Gösterisi", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali", "Keşif Kampüsü Mezuniyet Töreni", "Sahne Senin Çocuk", "Tiyatro Gösterisi", "Belgesel Gösterimi" ve ödüllü bilgi yarışmaları katılımcıları bekliyor.

Katılımcılar gün boyunca "Güneş Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Kara ve Hava Araçları Sergisi", "Hareketli Kara Araçları Sergisi", "Sıcak Hava Balonu", "Bigg Çadırı", "Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği" gibi deneyim alanlarını ziyaret etme fırsatı bulacaklar.

Festival heyecanına ortak olmak isteyen ziyaretçiler, TEKNOFEST internet sitesi veya mobil uygulama üzerinden kayıt yaptırabilirler.

Kültür Sanat Etkinlikler Teknoloji Havacılık Teknofest Festival adana Uzay

Benzer Videolar