Tekirdağ’da 2 Yaşındaki Bebek Cinsel İstismar Kurbanı, Durumu Ciddi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bir bebek, yoğun bakımda hayati tehlikesi devam eden bir mücadele veriyor. Bebeğin durumu kritik ve yakınları umutla iyileşme haberi bekliyor.

Alınan bilgilere göre, S.Y. isimli bebek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 24 gündür entübe halde tedavi altında. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, AA muhabirine her gün bebeğin durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldıklarını söyledi.

Akyüz, bebeğin durumunda iyileşme olmadığını, aksine kötüleştiğini ve doktorların "bu şekilde giderse kaybedeceğiz" uyarısında bulunduğunu belirtti. Tüm umutlarını Allah'a bağladıklarını dile getiren Akyüz, bebeğin babasının her gün onu ziyaret ettiğini söyledi.

Her gün umutla hastaneye geldiklerini, ancak iyi haber aldıklarında bile ayaklarının üstünde duracak halde olmadıklarını anlatan Akyüz, "Tek isteğimiz bebeğin bir an önce sağlığına kavuşması." diye konuştu.

Akyüz, 24 gün boyunca kimseyle görüşmediklerini ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde anne B.Y, 8 Eylül'de kızını S.Y.'yi "uyanmadığını" belirterek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüş, yapılan muayene sonucunda bebeğin beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Durum polise bildirilmişti.

Bebek, beyin ameliyatı geçirdikten sonra entübe halde yoğun bakıma alınmıştı. Soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. S.Y. bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alınmıştı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren 2 yaşındaki kız bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Fırat Çakır - Güncel

Güvenlik Malkara 3-sayfa Sağlık Güncel Hukuk Bebek

"
Benzer Videolar