TBMM Başkanı Kurtulmuş, 500 Tam Puan Alan Öğrencilerle Buluştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, LGS'de Tam Puan Alan Öğrencilerle Buluştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Çocukları Vakfı tarafından düzenlenen bir kahvaltı programında Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alan öğrencilerle bir araya geldi. Programda İstanbul Valisi Davut Gül de öğrencilerle buluştu.

Kurtulmuş, yaptığı konuşmada Türkiye'nin her alanda güçlü bir şekilde yükselmesi gerektiğini vurguladı. "Bilimden, teknolojiden, sanata, edebiyata kadar her alanda güçlü bir Türkiye'yi ortaya koymak zorundayız," diyen Kurtulmuş, "Sizin bu üstün başarınız, sadece sizin ve ailenizin başarısı değil, 85 milyon vatandaşımızın ortak başarısıdır." dedi.

Kurtulmuş, öğrencilerin sadece kendi alanlarında değil, ülkenin hedeflerine ulaşması için de önemli bir rol üstlendiğini belirtti. "Siz 500 tam puan alarak kendi alanınızda bir hedefe ulaşmış olmuyorsunuz. Aynı zamanda bu ülkenin hedeflerine ulaşması için büyük bir yarışın başlangıcında koşuya hızlı bir şekilde başlıyorsunuz. İkinci hedefiniz, bu ülkenin daha ileri gitmesi, daha başarılı olması ve dünyanın en büyük ve güçlü ülkelerinden biri olmasını sağlamak için mücadele etmektir." dedi.

"Türkiye Yüzyılı nedir derseniz? Türkiye Yüzyılı sözü, güçlü ve gücü etkili bir Türkiye'nin yüzyılıdır. Dünyanın her yerinde yaptıklarıyla ortaya koyduklarıyla, söylediklerinin karşılığını veren bir Türkiye'dir. Bunun için her alanda güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Sadece bir ya da birkaç alanda değil. Bilimden, teknolojiden, sanata, edebiyata kadar toplumsal yapımızın güçlenmesinden, devlet - millet kaynaşmasına kadar her alanda güçlü bir Türkiye'yi ortaya koymak zorundayız. Spordan sanata, sadece kendileriyle değil dünyanın bütün gençleriyle yarışan güçlü bir gençlik olmak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, öğrencilerin Türkiye Yüzyılı'nın öncülerini oluşturacağını belirtti. "Türkiye Yüzyılı sizin üzerinizden yükselecektir," dedi.

Vali Gül'den Öğrencilere Burs Müjdesi

Programda konuşan İstanbul Valisi ve İstanbul Çocukları Vakfı Başkanı Davut Gül, öğrencilere burslarına zam yapıldığı müjdesini verdi. "Çocuklarımız nereye giderlerse gitsinler, kaliteli yerlere gitsinler. Yani herhangi bir ülkede üniversite okumak, o okuduğunuz üniversite Türkiye'de okuduğunuz üniversiteden daha iyiyse gitmenizi gerektirecek bir üniversitedir. Türkiye'deki üniversitelerden daha kötü bir üniversite yurtdışında olduğu için gidecekseniz, bana göre bir 100 kere düşünmek lazım. Geçen sene 3'er bin lira burs verdik. Bu burs eğitim hayatınız boyunca devam edecek, şartlar değişiyor, satın alma gücümüz değişiyor, fiyatlar değişiyor. Bu sene Allah fırsat verirse bursa devam edeceğiz. Bursları da bu aydan itibaren 5'er bin lira olarak hesaplarınıza yatıracağız," dedi.

Savunma Sanayisinde Genç Mühendislerin Önemi

Kurtulmuş, savunma sanayiindeki genç mühendislerin yaş ortalamasının 33 olduğunu belirterek, "Savunma Sanayi Başkanımız ve savunma sanayindeki şirketlerimizin yöneticileriyle bir toplantı yaptık. Çok güzel şeyler anlattılar ama bir tanesi aklınızda kalsın diye anlatacağım. Savunma sanayimizde bizim mühendislerimizin yaş ortalaması 33, Amerika'nın ise 51'dir. Yani bundan sonra dünyadaki savunma sanayiinde bizim genç Türk mühendislerimiz öncü olacak ve bu sanayide dünyanın en büyük ülkelerinden biri olacağız," diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekerek salondan ayrıldı.

Numan Kurtulmuş, Davut Gül, Politika, İstanbul, Türkiye, Eğitim, Burs, LGS

Benzer Videolar