Taliban'dan bir yasak daha: Afganistan'da canlı varlıkların fotoğraflarının yayınlanması yasaklandı | Dış Haberler

Afganistan'da 3 yıl önce iktidarı ele geçiren Taliban yönetimi ülkede bir yasak daha getirdi. Buna göre Şeriat kuralları gereği medyanın "tüm canlı" varlıkların fotoğraflarını yayınlaması yasaklandı

Taliban, 2021'de Afganistan'da iktidarı ele geçirmesinden bu yana ülkede yaşayan tüm canlıların fotoğraflarının medyada yayınlanmasını yasaklayan yeni bir yasa yürürlüğe koyacağını duyurdu. Bu yasak, Şeriat kurallarına göre uygulanacak ve kademeli olarak tüm Afganistan'a yayılacak. Taliban yetkilileri, medyanın bu yasa çerçevesinde hareket etmesini ve İslam hukukuna uygun davranmasını istiyor.

Taliban yönetimi, iktidara geldiğinden beri kadınlara ve kız çocuklarına yönelik birçok kısıtlayıcı karar almıştı. Bunlardan bazıları, kız çocuklarının okula gitmesinin kısıtlanması, kadınların tek başlarına seyahat etmesinin yasaklanması ve erkek akrabaları olmadan seyahat etmeleri durumunda dahi tanımadıkları erkeklerle konuşma ve göz göze gelmelerinin yasaklanmasıdır.

Bu yeni yasa, Taliban'ın Afgan toplumunu kendi ideolojik anlayışına göre yeniden yapılandırma çabalarının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Yasanın uygulamaya konulmasıyla birlikte, Afganistan'da basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü alanları daha da daralmış olacak.

Benzer Videolar