Taklitman Mehmet Dindar, Guinness Rekoru’nu Kırdı ve Hollywood Hedefliyor

Mehmet Dindar, sosyal medyada "Taklitman" olarak tanınıyor ve sesi ile 200 ünlü ismi taklit etme yeteneğine sahip. 200 farklı ses taklidi yaparak "Dünyada en çok ses çıkartan insan" unvanını Guinness Rekorlar Kitabı'na kazandıran Bursalı komedyen, şimdi Hollywood'a göz dikti. Amerikan filmlerine dublaj yapmak ve kendi rekorunu 250 sese çıkararak kırmak isteyen Dindar, Al Pacino, Kemal Sunal, Aziz Yıldırım, Cem Yılmaz, Tuncel Kurtiz, Cüneyt Arkın, Bülent Ersoy ve Donald Duck ile Şirinler gibi çizgi film karakterlerinin taklitlerini DHA mikrofonuna sergiledi.

2014 yılında katıldığı bir yarışma programı ile dikkatleri üzerine çeken Dindar, yeteneğini 10 yaşında keşfetmiş. İlk olarak aile bireylerini, ardından akrabalarını ve komşularını taklit etmeye başlayan Dindar, zamanla yeteneğini geliştirmiş ve profesyonel olarak ünlü kişileri taklit etmeye başlamış. "Taklitman TV" adlı sosyal medya kanalı ile de geniş bir kitleye ulaşan Dindar, "10 yaşındaydım. Kemal Sunal, Gaffur, Recep İvedik gibi karakterleri taklit ederek kendimizi geliştirmeye başladık. Sonra Bülent Ersoy'u taklit etmeye başladım, biraz eko olsun diye. Eko sesi duyunca kendiliğinden devam etti. Sonra kendiliğinden gelişti, hiç çalışmadım yani," diyerek taklit yeteneğinin gelişimini anlatıyor.

200 SES TAKLİDİYLE REKORLAR KİTABI'NA GİRDİ

Aziz Yıldırım, Fatih Terim, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz gibi ünlü isimleri taklit ederek, Amerikalı bir taklitçinin 100 taklit rekorunu önce 120'ye, ardından da kendi rekorlarını 170 ve 200'e yükselterek Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Taklitman", "Dünyada en çok ses çıkartan insan" unvanına sahip. Hollywood'a hedef koyan Dindar, hem Türkçe hem de İngilizce olarak 250 sesi taklit etmeyi ve Amerikan filmlerine dublaj yapmak istediğini belirtiyor. "Gabriel Brown diye bir arkadaşımız var. 20 milyonun üstünde takipçisi var. Amerikalı bir ses sanatçısı. Onunla bir yarış içine girdik. Ben 120 ses, bir başkası 170 ses, bir başkası da 200 ses taklit etti. YouTube'da 200 sesle bu rekoru vurguladık. Şimdi kısmetse 250 ses yapıp, Hollywood'da 'Hey merhaba dostum, nasılsın? Ben Al Pacino' gibi farklı farklı seslerle hem İngilizcesi hem de Türkçesiyle dünya rekoru kırmayı hedefliyorum," diyor.

'EN FAVORİ TAKLİT AZİZ BAŞKAN'

Türkiye ve Avrupa'da en çok beğenilen taklidinin eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olduğunu söyleyen Dindar, Cem Yılmaz'ın canlandırdığı Arif Işık ile Tuncel Kurtiz'in hayat verdiği Ramiz Dayı karakterlerinin de çok sevildiğini ve talep gördüğünü belirtiyor.

'YAPILMASI EN ZOR TAKLİT DONALD DUCK'

Mehmet Dindar, DHA mikrofonuna Al Pacino, Kemal Sunal, Aziz Yıldırım, Cem Yılmaz, Tuncel Kurtiz, Cüneyt Arkın, Bülent Ersoy ve çizgi film karakterleri Donald Duck ile Şirinler'in taklitlerini de sergiledi. Çizgi film karakterlerinin seslendirilmesinin çok zor olduğunu ve bunu dünyada yapan sayılı insanlardan biri olduğunu belirten Dindar, "Yapmakta en çok zorlandığım ve dünyada yapılması zor olan taklitlerden biri Donald Duck. Ses tonları çok zor, aniden geçişler olduğu için daha zor," diyor.

BURSA'DA ÇEKİLEN DİZİDE KOMİSERİ CANLANDIRIYOR

Bursa'da çekimleri devam eden "Tecziye" isimli dizide de komiser olarak rol alan Mehmet Dindar, "Bursa'da polisiye bir dizi çekiyoruz. Normalde komedyenim ama dizide psikopat bir komiseri canlandırıyorum. Karısını kaybetmiş komiser. İntikamını almak için devam ediyor ve güncel yaşadığımız olaylar, özellikle son zamanlarda kadına şiddet ve çocuklara yapılan zulüm gibi narin olayları dizide işliyoruz, işlemeye de devam edeceğiz. Gerçekte olmayanları, aslında istediklerimizi, dizide yansıtacağız. Niyetimiz o yönde ilerliyor şu anda. Bursa'da güzel bir çekim yapıyoruz. Sağ olsun hem Bursa Valimiz hem de devletimiz hem de Emniyet Genel Müdürlüğümüz projemize destek veriyor," dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Yerel Haberler Kültür Sanat Sosyal Medya Hollywood Ünlüler Magazin Bursa Medya

"
Benzer Videolar