Süper Lig'de ilk 8 haftada 4 teknik direktör gönderildi

Trendyol Süper Lig'in 2024-2025 sezonunda 8 hafta geride kalırken, alınan kötü sonuçların ardından 4 takım teknik direktör değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz...

Süper Lig'de 8 haftalık heyecan dolu mücadele sona erdi ve milli maçlar nedeniyle lige iki haftalık bir ara verildi. Bu süreçte, 4 takım teknik direktör değişikliği kararı aldı.

Ligde henüz galibiyet yüzü göremeyen Adana Demirspor, Hatayspor ve Kayserispor'un yanı sıra Trabzonspor da teknik direktör değişikliğine gitti. İlk ayrılık Trabzonspor'dan geldi. Geçtiğimiz sezon Nenad Bjelica'nın ayrılığının ardından 12 Ekim 2023 tarihinde yeniden göreve gelen Abdullah Avcı, bu sezon bekleneni veremedi. Lige Sivasspor ile berabere başlayan bordo-mavililer, Avrupa kupalarında ise UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi elemelerinde başarısız oldu. Üst üste alınan olumsuz sonuçlar sonrası yönetim, ikinci haftada oynanan Eyüpspor maçından önce Abdullah Avcı ile yollarını ayırdı. Trabzonspor daha sonraki süreçte Şenol Güneş ile anlaşarak tecrübeli teknik adamı kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezonun son haftalarında ligde kalma mücadelesi veren Hatayspor'da Özhan Pulat, mayıs ayında göreve gelerek takımın ligde kalmasını sağlamıştı. Yeni sezona da Pulat ile başlayan bordo-beyazlılar, 4. hafta itibarıyla teknik direktör değişikliğine gitti. Pulat, 4 maçta 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Deneyimli teknik adam Rıza Çalımbay'ın göreve geldiği Hatayspor, ilk 8 haftada galibiyet hasretini devam ettiriyor.

Süper Lig'de 6 yabancı teknik direktörden biri olan Michael Valkanis, bu sezon görevden ayrılan ilk yabancı teknik adam oldu. Transfer tahtası kapalı olan kulüplerden biri olan ve sezona transfer yapamadan başlayan Adana Demirspor, Valkanis yönetiminde ilk 6 maçta 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Kötü sonuçların ardından yönetim, Avustralyalı teknik adamla yollarını ayırdı. Takımın yardımcı antrenörü Serkan Damla, boşalan teknik direktörlük görevine getirildi.

Yaz transfer döneminde transfer tahtası kapalı olan kulüplerden Kayserispor da teknik direktör değişikliğine gitti. Ocak ayında sarı-kırmızılı kulübün başına geçen Burak Yılmaz, ligi 14. sırada tamamlamıştı. Bu sezona üst üste puan kayıplarıyla başlayan genç teknik adam, 7. haftada Beşiktaş'a 3-0 mağlup olarak istifa kararı aldı. Burak Yılmaz, bu sezon Kayseri ekibiyle 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak kötü gidişatı tersine çeviremedi.

Geçen sezon 8. haftada 9 takım teknik direktör değişikliğine giderken, bu sezon bu sayının yarısından az olması dikkat çekti. Süper Lig'de 8. haftalar itibarıyla son yıllarda en az değişiklik 2020-2021 sezonunda (2) yaşandı. 2019-2020 ve 2022-2023 sezonlarında ise 3 takım teknik adam değişikliğine gitti. Sezon içerisinde birçok takımın teknik direktör değişikliğine gittiği 2021-2022 sezonunda ilk 8 haftada 6 takım bu durumu yaşadı. Geçtiğimiz sezon ilk 17 haftada ise 18 teknik adam görevden ayrılmıştı.

Benzer Videolar