Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 ilde 245 komisyon tarafından gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının saat 22:00'de açıklanacağını duyurdu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mülakat sonuçlarının akşam saat 22:00'de yayınlanacağını belirtti. Atama tercihleri ise 14 Kasım'da başlayacak ve 20 Kasım 2024 saat 16:00'ya kadar devam edecek. Sonuçlar 23 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak ve atama kararnameleri yasal süreç tamamlandıktan sonra illere gönderilecek. Bakan, sonuçların öğretmen adaylarına, ailelerine ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını ve KPSS puanlarının yüzde 50'si ile sözlü sınav puanlarının yüzde 50'si alınarak hesaplanan sözlü sınav başarı puanlarını, bireysel şifreleriyle e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

20.000 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI

Milli Eğitim Bakanlığı, 20.000 sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin açıklamada bulundu. Adaylar, sözlü sınav sonuçlarına itirazlarını 28 Ekim- 1 Kasım 2024 tarihleri arasında bulundukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe yoluyla iletebilecek. Sözlü sınav komisyonları itirazları değerlendirecek ve sonuçlar 11 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak. Değerlendirme sonuçları, ilgililere sözlü sınavın yapıldığı il milli eğitim müdürlüğünce yazılı olarak bildirilecek.

Benzer Videolar