Son dakika: "İsrail'in gücümüzü aşındırdığı iddiası bir yalan" | Dış Haberler

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail'in Hizbullah'ın gücünü aşındırdığı ve kapasitesine zarar verdiği iddialarının bir yalan olduğunu söyledi. Kasım, "Operasyonel faaliyetlerimiz artarak devam ediyor" dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, bir video mesajla son gelişmeleri değerlendirdi.

Kasım, Hizbullah'ın faaliyetlerinin artarak devam ettiğini belirterek, İsrail'in kuzey bölgesindeki sakinlerinin bölgeden ayrılmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Lübnanlıların yerinden edilmesinin direniş için bir fedakarlık olduğunu vurgulayan Kasım, Hizbullah ve Emel Hareketi'nin aynı amaç doğrultusunda hareket ettiğini ve İran'ın da direnişi desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Hizbullah yetkilisi, ateşkes görüşmelerinde Lübnan Parlamentosu Başkanı Berri'nin kendilerini temsil etme yetkisine sahip olduğunu ifade ederek, "Bu, kimin önce ağlayacağının savaşıdır ve biz ağlamayacağız" dedi.

Naim Kasım, Hizbullah'ın organizasyonunun ve yönetiminin titizlikle planlandığını ve tüm pozisyonların doldurulduğunu belirtti.

Kasım'ın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

"Sahadaki güçlerimiz arasında tam bir koordinasyon mevcut. Yeni bir genel sekreter belirleyeceğiz ve bunu hemen duyuracağız. Ancak savaş nedeniyle bu seçimi hemen yapmak zor. Direnmek ve ısrar etmek bizim için tek çözüm. İsrail, Güney Lübnan'da 7 gündür bir ilerleme kaydedemedi."

Benzer Videolar