Son dakika: Hizbullah, İsrail askeri üssünü vurdu! Ölü ve yaralılar var | Dış Haberler

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah'ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu

İsrail ordusunun açıklamasında, Hizbullah'ın gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırısında yaralanan tüm askerlerin tedavi amaçlı hastaneye kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu 4 askerin hayatını kaybettiği ve 58 askerin yaralandığı ifade edildi. Yaralılardan 7'sinin durumunun hayati tehlike arz ettiği de belirtildi.

Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı belirtilirken, olayla ilgili incelemenin devam ettiği vurgulandı.

Yediot Ahranot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail ordusundan edinilen bilgiye dayanarak, Hizbullah'a ait insansız hava aracının radardan kaybolana kadar takip edildiği aktarıldı.

Haberde ayrıca, Hizbullah'ın iki insansız hava aracını deniz üzerinden gönderdiği ifade edildi.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine yapılan saldırılara karşılık olarak Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesinde bulunan İsrail ordusuna bağlı "Glolani Tugayı'nın eğitim üssüne insansız hava aracı filosuyla" saldırı düzenlendiği bildirildi.

Hizbullah'ın "ülkesini ve halkını" korumak için göreve hazır olduğu ve "düşmanı caydırma görevinden geri adım atmayacağı" ifade edildi.

Benzer Videolar