Son dakika haberi İran lideri Hamaney'den Nasrallah'ın ölümünün ardından ilk açıklama | Dış Haberler

İran dini lideri Hamaney, İsrail tarafından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünün duyurulmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Hamaney, "Siyonist rejimin iktidardaki terör çetesi, Gazze'de bir yıldır sürdürdükleri canice savaştan ders almadı. Siyonist suçlular bilsinler ki, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapısına bir zarar veremeyecek kadar önemsizler" dedi.

İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurmasının ardından İran lideri Hamaney ilk tepkisini gösterdi.

İsrail: Nasrallah öldürüldü Haberi Görüntüle

Hamaney açıklamasında şunları söyledi:

"Siyonist rejimin iktidardaki teröristler Gazze'de bir yıldır süren vahşi savaşlarından ders çıkarmadılar. Siyonist suçlular bilsin ki, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapısına zarar verebilecek kadar önemli değiller.

Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve destekçisi. Bu bölgenin kaderini başta Hizbullah olmak üzere direniş güçleri belirleyecek. Allah'ın lütfuyla Lübnan, işgalci, kötü ve itibarsız düşmanı yaptıklarına pişman edecek.

Tüm Müslümanların Lübnan halkı ve onurlu Hizbullah'ın yanında yer almaları ve gaspçı, baskıcı, zalim rejime karşı destek vermeleri başlıca görevleridir."

Güvenli bir yere taşındı

Reuters'a konuşan iki bölgesel yetkili, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ülke içinde yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı güvenli bir yere taşındığını belirtti. Bu bilgi Tahran'dan geldi.

Ayrıntılar geliyor...

Benzer Videolar