Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: BRICS'le işbirliğimiz artacak | Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, BRICS'in daha adil bir küresel sisteme eşsiz katkılar sunduğuna inandıklarını belirtirken, "BRICS'le işbirliğimizi geliştirmekte kararlıyız" ifadesini kullandı. TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu alçak saldırı Türkiye'nin kararlılığını perçinlemiştir" dedi.

Rusya'nın Kazan kentinde gerçekleştirilen BRICS Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, dün TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısının Türkiye'nin kararlılığını daha da pekiştirdiğini vurguladı ve saldırıya ilişkin taziyelerini ileten dost ülkelere gösterdikleri dayanışma için teşekkür etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e ev sahipliği için minnettarlığını dile getiren Erdoğan, ekonomiden güvenliğe, küresel adaletsizlikten iklim değişikliğine kadar birçok alanda ciddi zorluklarla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

"Mevcut dünya düzeni beklentileri karşılayamıyor. Türkiye olarak çok taraflı platformlarda dostlarımızla buluşup ortak sorunlara çözümler aramaya önem veriyoruz. BRICS'in daha adil bir küresel sistem vizyonuna eşsiz katkılar sağladığına inanıyoruz."

Türkiye'nin birçok bölgesel kuruluşun kurucu üyesi olduğunu ve G20 üyesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, birçok ülkeyle işbirliği mekanizmalarının sürekli olarak geliştiğini ve BRICS ailesiyle de diyaloğu güçlendirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

"Orta Doğu'da süren kan dökülmesi durdurulmadıkça gelecek için adalet ve kalkınmadan bahsetmek mümkün değil. İsrail'in saldırgan tutumu tüm sınırları aştı. Filistin halkı soykırıma uğruyor. 21. yüzyılda yaşanan bu trajediyi görmezden gelmek kimseyi sorumluluktan kurtaramaz."

Erdoğan, Filistin'i tanımayan ülkeleri bu konuda adımlar atmaya davet etti ve İsrail'e silah desteğinin sürmesinin İsrail'i daha da pervasızlaştırdığını belirtti. Dost ülkelerin bu konuda destek sağlayacağından emin olduğunu sözlerine ekledi.

Benzer Videolar