DOLAR 34,1699 0.09%
EURO 38,1485 -0.28%
ALTIN 2.913,75-0,66
BITCOIN 22648691.10883%
İstanbul
25°

AÇIK

20:20

YATSIYA KALAN SÜRE

Şok Diyetler Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor
7 okunma

Şok Diyetler Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:44
Şok Diyetler Kalp Sağlığını Tehdit Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medipol Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alyan, ani kilo verme diyetlerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Medipol Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamada, hızlı kilo verme amacıyla uygulanan şok diyetlerin ciddi riskler taşıdığı belirtildi.

Prof. Dr. Alyan, şok diyetlerin, kısa sürede hızlı kilo kaybına yol açabildiğini ancak kalp damar sistemi üzerinde olumsuz etkilere neden olduğunu vurguladı.

“Bu diyetler 1-2 haftalık süre içinde yüzde 10-15 oranında kilo kaybına neden olabilir. Ancak bu hızlı kilo verme, vücuttaki sıvı miktarını azaltarak kanın damarlarda akışını olumsuz etkiler,” dedi Alyan.

Alyan, şok diyetlerin damarlarda spazm oluşturan maddelerin artışına da yol açabileceğini ve bu durumun kalp krizi ve ciddi ritim bozukluklarına neden olabileceğini açıkladı.

“Ayrıca bu diyetler, vücut için hayati önem taşıyan sodyum, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin kaybına yol açabilir,” diye ekledi.

Alyan, aralıklı orucun şok diyetlerle aynı olmadığını belirterek, aralıklı orucun bazı kalp hastalığı olan kişilerde kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini ifade etti.

“Şok diyetler kalp sağlığı için zararlıdır. Kalp hastalığı, kalp yetmezliği veya ritim bozukluğu öyküsü olan kişilerin bu tür diyetlerden uzak durmaları gerekir,” diye uyarıda bulundu.

Bahçelievler Ekonomi Hastane Eğitim Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP