Sivasspor'dan Premier Lig'in yolunu tutmuş tedonu kopmuştu! Yunus Emre Konak'ın inancı tam

Sivasspor'dan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford'da transfer olan ancak şanssız bir sakatlık geçiren Yunus Emre Konak, daha fazla süre alarak...

Yunus Emre Konak, Sivasspor'un altyapısında yetişen genç bir yetenek. Geçen sezon profesyonel olarak ilk kez Sivasspor forması giydi ve Süper Lig'in ilk yarısında 17 maçta göz dolduran performans sergiledi. Bu performansın ardından Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Brentford'un dikkatini çekti ve 18 yaşına girdikten bir gün sonra 4,5 milyon avro bonservis bedeliyle İngiltere'ye transfer oldu.

Ancak Yunus Emre'nin İngiltere macerası beklenmedik bir şekilde başladı. Transferinin ardından antrenmanda yaşadığı şanssız bir sakatlık nedeniyle tendonu koptu ve uzun bir süre sahalardan uzak kaldı.

Tedavi sürecini başarıyla tamamlayan Yunus Emre, bu sezon İngiltere Lig Kupası'nda Colchester United'ı 1-0 yendikleri ikinci tur maçının 89. dakikasında oyuna girerek Brentford formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Genç oyuncu bu sezon toplamda 5 maçta görev alarak 45 dakika sahada kaldı. Bu maçların 3'ü Premier Lig'de, 2'si ise İngiltere Lig Kupası'nda gerçekleşti.

Yunus Emre Konak, yaşanan sakatlığa rağmen Premier Lig kariyerine olan inancını koruyor. Verdiği röportajda, "Brentford'a transfer olduktan sonra ciddi bir sakatlık yaşadım. Adaptasyon ve sakatlık sürecim çok iyi geçti. İngiltere'de kariyerim çok iyi gidiyor. Teknik direktörle aramız iyi. Beni oynatmaya başladı. Daha çok süre alacağıma inanıyorum. Kendime güveniyorum. İdmanlarda elimden geleni yapıyorum." dedi.

Genç oyuncu, bu sezon daha fazla forma şansı bularak kendisini ispatlayacağına inanıyor. "Orada rahatım. Öz güven çok önemli. Bana öz güven veriyorlar. Brentford taraftarları beni seviyor. Ben de onları çok seviyorum. İnşallah Yunus Emre Konak için çok iyi bir kariyer olacak. Orada başarılı olarak basamakları çıkacağıma inanıyorum." diye ekledi.

Benzer Videolar