Sivaslı Demir Yolu Çalışanının Fotoğrafları Uluslararası Yarışmaya Seçildi

Sivas'ta çalışan demir yolu işçisi Doğan Karapınar'ın (60) çektiği iki fotoğraf, Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) tarafından düzenlenen "Dünyayı ileriye taşımak" temalı fotoğraf yarışmasında finale kaldı. Yarışmanın sonuçları 17 Ekim'de açıklanacak ve birinci olan fotoğrafın sahibi ödüllendirilecek.

ITF'nin düzenlediği fotoğraf yarışmasına yaklaşık 5 bin fotoğraf katıldı. 40 yıldır demir yollarında çalışan ve 30 yıldır da fotoğrafçılık yapan Doğan Karapınar, yarışmaya 4 fotoğrafla katıldı. Uzman bir jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 34 fotoğraf, halk oylamasına sunuldu. Bu fotoğraflar arasında Karapınar'ın demir yollarında çektiği iki fotoğraf da yer aldı. ITF, fotoğrafları halk oylamasına sunmak için "https://vote.itfglobal.org/en/vote" adresinden bir web sitesi açtı.

'BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR'

Binlerce fotoğraf arasından seçilen ve Türkiye adına oylamaya alınan tek kişi olan Doğan Karapınar, duygularını şöyle ifade etti: "Fotoğrafçılıkla yaklaşık 30 yıldır ilgileniyorum. Demir yollarını daha iyi tanıtmak ve dünyaya anlatmak için bu fotoğrafları çekiyorum. ITF'nin yarışmasına 4 fotoğrafla katıldım. Binlerce fotoğraf arasından iki fotoğrafımın seçilip oylamaya alınması benim için büyük bir gurur. Bu, demir yollarını tanıtmak için harika bir fırsat. Umarım halk oylamasında halkımızın desteğiyle dünya birincisi olurum. Herkesten destek bekliyorum." Karapınar, demir yolları sayesinde Türkiye'nin birçok yerini gezdiğini ve bu seyahatler sırasında fotoğrafçılığa daha fazla ilgi duymaya başladığını belirtti. "Demir yollarının yanı sıra doğal belgeseller de çekmeye çalışıyorum. Yaban hayatına dair pek çok fotoğrafım var. Fotoğrafçılıkta tabiatı çok seviyorum. Bitki örtüsü ve yöresel kıyafetlerle ilgili çalışmalarım var. Özellikle Sivas'taki yöresel kıyafetler, tarihi eserler üzerine fotoğraflar çektim. Fotoğraf çekmek insanı mutlu ediyor. İnsanı ve tabiatı sevmeyi öğretiyor." diye konuştu.

MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK

İş arkadaşları tarafından sevilen bir çalışan olan Doğan Karapınar'a fotoğraf oylamasında desteklerini göstermek için meslektaşları da harekete geçti. TCDD çalışanlarından Necati Atik, "Doğan bey yıllarca birlikte çalıştığımız iyi bir arkadaşımız. İki fotoğrafının uluslararası seçimlere girmiş olmasıyla gurur duyuyoruz. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Herkesten desteğini bekliyoruz. Biz de destekledik. Çevremize de tanıttık, arkadaşımızı desteklemeleri için teşvikte bulunuyoruz" dedi. Vagon teknisyeni Taner Güldemir ise "Doğan bey ile yaklaşık 20 yıldır beraber çalışıyoruz. Kendisi tam bir fotoğraf tutkunudur. Demir yolları çalışmaları hakkında uluslararası bir yarışmaya girdi. Biz de canı gönülden destekliyoruz. Tüm halkımızdan da desteklerini esirgememelerini rica ediyoruz" diye konuştu. 17 Ekim'e kadar sürecek olan oylama sonucunda, birinci olan fotoğrafın sahibi ödüllendirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Güncel Ulaşım Sanat Yaşam Dünya Sivas

"
Benzer Videolar