Sivaslı Demir Yolu Çalışanı, Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında Oylamaya Alındı

Sivaslı Demir Yolu Çalışanı Doğan Karapınar'ın Fotoğrafları Uluslararası Yarışmada Finalde!

Sivas'ta demir yolu çalışanı olarak görev yapan Doğan Karapınar'ın (60) çektiği iki fotoğraf, Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nun (ITF) düzenlediği 'Dünyayı İleriye Taşımak' fotoğraf yarışmasında finale kaldı.

Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 5 bin fotoğrafın katıldığı yarışmada, ITF tarafından seçilen 34 eser halk oylamasına sunuldu. Bu eserler arasında, 40 yıldır demir yolu çalışanı olan ve 30 yıldır demir yolu, doğa ve insan fotoğrafları çeken Karapınar'ın iki fotoğrafı da yer aldı.

ITF'nin internet sitesinde, 'https://vote.itfglobal.org/en/vote' adresinden erişilebilen oylama, 17 Ekim'de sona erecek. Birinci olan fotoğrafın sahibi ise ödüllendirilecek.

"Benim İçin Gurur Verici"

Binlerce fotoğraf arasından elenerek Türkiye adına oylamaya alınan tek isim olan Doğan Karapınar, "30 yıla yakın fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Demir yollarının daha iyi tanıtımını yapmak ve dünyaya anlatmak istiyorum. ITF'nin yarışmasına dört fotoğrafla katıldım ve binlerce fotoğraf arasından sadece benim iki fotoğrafım beğenildi. Bu durum benim için gurur verici. İnşallah halk oylamasında halkımızın da desteğiyle dünya birincisi olurum diye düşünüyorum. Halkımızdan da oylama konusunda destek istiyorum," dedi.

Demir yolu ile Türkiye'nin birçok yerine gittiğini ve bu süreçte fotoğrafa merak sardığını belirten Karapınar, "Demir yolunun dışında doğal belgeseller çekmeye çalıştım. Yaban hayatıyla ilgili çok çalışmam var. Fotoğraf alanında daha çok tabiatı seviyorum. Bitki popülasyonunda, yöresel kıyafetlerde, tarihi eserlerde çalıştım. Özellikle Sivas'taki yöresel kıyafetlere ilgi duydum. Fotoğraf çekmek, insanı mutlu ediyor. İnsanı ve tabiatı seviyorsun," diye konuştu.

Meslektaşlarından Destek

Doğan Karapınar'a fotoğraf oylamasında meslektaşları da destek verdi.

TCDD çalışanı Necati Atik, "Doğan bey yıllarca birlikte çalıştığımız iyi bir arkadaşımız. İki tane fotoğrafının uluslararası seçimlere girmiş olmasıyla gurur duyuyoruz. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Herkesten desteğini bekliyoruz. Biz de destekledik. Çevremize de tanıttık, arkadaşımızı desteklemeleri için teşvikte bulunuyoruz," dedi.

Vagon teknisyeni Taner Güldemir ise "Doğan bey ile yaklaşık 20 yıldır beraber çalışıyoruz. Kendisi tam bir fotoğraf tutkunudur. Demir yolları çalışmaları hakkında uluslararası bir yarışmaya girdi. Biz de canı gönülden destekliyoruz. Tüm halkımızdan da desteklerini esirgememelerini rica ediyoruz," diye konuştu.

Kültür Sanat Türkiye Güncel Kültür Ulaşım Sanat Çevre Yaşam Dünya Sivas

Benzer Videolar